Algemeen: 04 juni 2014 Regen goed afgevoerd

HHNK logoBron: HHNK - Na de zonnige dagen die we tijdens het Hemelvaartweekend 2014 achter de rug hebben, zijn we bijna al weer vergeten dat het daarvoor behoorlijk regende. In het oosten van het land hadden ze flink last van de overvloedige regenval. In ons gebied hadden we de situatie goed onder controle.

Sterker nog, het zoete regenwater was welkom. Als het droger wordt, kunnen we daar weer ons voordeel mee doen. Hoe gaat dat nu in zijn werk, het verwerken van die overvloedige neerslag die van maandag 26 mei 2014 tot vrijdagmorgen 30 mei 2014 in ons beheergebied viel?

In het gebied van de Schermerboezem is maar liefst 80.000.000 (tachtig miljoen) kuub water gevallen dat deels door het land is opgenomen. Daar kan de grond nog even op teren als de zon weer volop schijnt en het droger wordt.

Schermerboezem

Om het overtollige water vanuit de polders - die afwateren op de Schermerboezem - gecontroleerd af te voeren, hebben we het Zaangemaal en de Helsdeur in deze dagen 9.467.408 (negen miljoen, vierhonderdzevenenzestigduizend en vierhonderdacht) kuub water laten uitslaan.

Ongeveer de helft verliet ons gebied via de spui bij gemaal de Helsdeur naar de Waddenzee, de andere helft is afgevoerd naar het Noordzeekanaal via het Zaangemaal. Als je deze aantallen omzet naar vrachtwagens vol water, stel je er dan maar meer dan tweehonderdduizend voor om een beeld te krijgen van de hoeveelheid.

Vereenigde Raaksmaats- en Niedorperkoggeboezem

Gemaal de Waakzaamheid heeft zijn werk ook goed uitgevoerd door de neerslag in de Vereenigde Raaksmaats- en Niedorperkoggeboezem af te voeren naar het Amstelmeer-boezemstelsel. Het gaat hier om 615.243 kuub water. Hetzelfde geldt voor het Spuicomplex Oostoever dat 1.312.873 kuub water uit de Amstelmeerboezem afvoerde naar de Waddenzee. De gemalen hebben hun werk goed gedaan.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl