Algemeen: 04 juni 2014 Broccoliseizoen geopend met broccolicampagne

Greenport Noord-Holland Noord logoBron: Greenportnhn.nl - Afgelopen zaterdag werd het broccoliseizoen geopend met een bang! Met een veiling van de eerste verse Nederlandse broccoli, een band en broccolisoep werd het Nederlandse broccoliseizoen goed gevierd. Maar er staat nog veel meer te gebeuren. Tot en met 11 juni 2014 organiseren de FoodGuerrilla's door het hele land acties om de broccolicampagne gehoor te geven, en op 11 juni 2014 wordt Big Bang Broccoli afgesloten met de uitreiking van de Gouden Broccoli.

Broccoli To Go | 4 juni 2014 | Utrecht CS

Op woensdag 4 juni 2014 gaan FoodGuerrilla's Kamilla's Keuze, De Soepbus en De Buurtboer naar Utrecht Centraal. Iedereen die op weg naar zijn werk, studie of huis langs loopt krijgt een lekkere broccolisoep To Go mee! En natuurlijk een broccoli om zelf thuis mee te koken.

Broccolikapper | 6 juni 2014 | Groot Melkhuis, Vondelpark

Iedereen kent het probleem, je wilt dat je kinderen gezond opgroeien, maar groenten eten willen ze niet. Daar bedacht Keet Smakelijk iets op: de pop-up BroccoliKapper in het Vondelpark op 6 juni! Hier krijgen kids de kans om plaats te nemen in een echte barbiersstoel en broccoli te kappen met hun tanden. Deze broccoli afro moet namelijk nodig naar de kapper, zijn haren zijn veel te lang. Misschien wordt het wel een B.A. Baracus kapsel?

Big Bang Zwolle | 7 juni 2014 | De Markt, Zwolle

Niet alleen in Amsterdam wordt de opening van het broccoliseizoen gevierd, ook Zwolle maakt er een mooi feest van. Op de markt in Zwolle zullen 200 broccolistekjes worden uitgedeeld die iedereen thuis kan planten en kan laten groeien tot volwaardige broccoli 's. Ook zijn er DJ's en krijgt iedereen een lekkere, gratis broccolilunch.

Gouden Broccoli | 11 juni

Op 11 juni 2014 wordt de Gouden Broccoli uitgereikt aan een initiatief dat zich op een creatieve manier inspant voor de promotie van gezond voedsel. Wil jij een initiatief hiervoor aanmelden? Laat het ons weten via of

Waarom deze campagne?

BB Is coming to town 1 Al deze acties staan volledig in het teken van de Big Bang Broccoli campagne die FoodGuerrilla en FoodCabinet op dit moment voeren voor gezond voedsel. Reclames gaan bijna nooit over gezond eten, maar over chocolade, diepvriespizza en andere ongezonde producten. Producten met te veel zout, suiker en vet. Daar moet verandering in komen! Met broccoli als icoon vragen we daarom aandacht voor gezonde voedselmarketing.

Follow us!

facebook.com/BIGBANGBROCCOLI, Website: www.bigbangbroccoli.com

Big Bang Broccoli is een initiatief van FoodGuerrilla (powered by OneWorld) en wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van Greenport NHN, Frugiventa, ZLTO. De opening van het broccoli-seizoen wordt georganiseerd in samenwerking met The Greenery.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl