Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 10 juni 2014 Geslaagde gespreksavond over toekomst basisonderwijs op Texel

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Op donderdag 22 mei 2014 hebben ouders, medewerkers uit het onderwijs, vertegenwoordigers uit de lokale politiek en andere belangstellenden meegepraat over de toekomst van het basisonderwijs op Texel.

De gespreksavond werd georganiseerd in het Drijverhuus in Den Hoorn. Na de opening van de bijeenkomst door de wethouder onderwijs Hennie Huisman, werd de avond ingeleid met een presentatie over krimpcijfers, een toelichting op de onderwijsvisie ‘Passend thuisnabij onderwijs op Texel’ en een inspirerende presentatie van de gastspreker Kenneth Ramautar “Van dromen naar concreet handelen”. Daarna werden de aanwezigen uitgenodigd om deel te nemen aan een van de themasessies. Men kon kiezen uit een tiental specifieke deelthema’s, zoals ict, huisvesting en de vorm van het toekomstig onderwijs. De uitkomsten van de deelsessies werden plenair in kaart gebracht.

De gespreksavond heeft een veelheid aan ideeën, suggesties en voorstellen opgeleverd die momenteel door de gemeente, de schoolbesturen en de initiatiefnemers (Eva Mondeel, Mimi Eelman en Jessica de Graaf) worden beoordeeld. De resultaten worden meegenomen in het ontwikkeltraject voor het gewenste aanbod en de kwaliteit van het onderwijs en het opstellen van het integraal huisvestingsplan. Na de zomervakantie wordt hier een vervolg aan gegeven.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl