Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 12 juni 2014 Jaarverslag Energy Board: 'Zoeken naar iconen'

De Energy Board, de door de provincie Noord-Holland opgezette 'aanjager' van de duurzame energie sector, wil zich in haar derde jaar verder verdiepen in de kansen die duurzame energie de provincie en bedrijven in de provincie kan bieden.

jaarverslag voorkant 1

Dat staat in het begin juni 2014 gepubliceerde jaarverslag van de Energy Board. Om deze verdieping vorm te geven zijn een aantal beeldbepalende initiatieven ('iconen') benoemd die de Energy Board de komende jaren actief gaat ondersteunen. Voorbeelden van deze iconen zijn de ondersteuning van het Kenniscentrum Wind op Zee, de bundeling van activiteiten op het gebied van de teelt van algen en wieren en de verduurzaming van woningen.

Gedeputeerde Jaap Bond van de provincie is tevreden met de in 2013 behaalde resultaten: "Het bidbook Dutch Ports United, waarmee de Noord-Hollandse zeehavens zich met andere Nederlandse haven nadrukkelijk in de etalage hebben gezet voor offshore windenergie, de opening van het zeewiercentrum op Texel door koning Willem-Alexander en de samenwerking van vijf woningcorporaties om tienduizend daken van zonnepanelen te voorzien. Zomaar een paar concrete resultaten die we met de Energy Board het afgelopen jaar hebben bereikt. Daarmee draagt de Energy Board bij aan de economische ontwikkeling van Noord-Holland en de verduurzaming van de energiehuishouding in de provincie. Het is de uitdaging van de Board om ook in het volgend jaar te blijven zoeken naar iconen."

Nieuwe leden

Met het nieuwe jaar staan er in de Energy Board ook een aantal personele veranderingen op stapel. Twee leden treden terug. Zij worden vervangen door Manon Bloemer (algemeen directeur Vopak Amsterdam), Marjan Minnesma (directeur Urgenda), Robert Kielstra (directeur ECW, het energiebedrijf van Agriport A7) en Rob van Schravendijk (directeur Ballast Nedam Infra). De Energy Board bestaat verder nog uit John Braakman van ZON Energie, Jan-Willem van Hoogstraten van TAQA Energy, Paul Korting van ECN, Peter Molengraaf van Alliander en Rob Tompot, oud CEO van Peterson Control Union. Gedeputeerde Jaap Bond van de provincie is voorzitter van de Energy Board.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl