Algemeen: 27 juni 2014 Bezoek delegatie uit Mali aan Schagen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Op 25 juni 2014 heeft het college van burgemeester en wethouders een aantal lokale bestuurders uit Mali ontvangen. Drie burgemeesters en drie directeuren van de Associatie Malinese Gemeenten. Ook waren er enkele vertegenwoordigers aanwezig van de Vereniging Nederlandse Gemeenten internationaal.

Dit bezoek had tot doel kennis te nemen van de bestuurlijke organisatie in Nederland. Daarnaast wilde men graag geïnformeerd worden over veiligheidsaspecten, onderwijs en Land- en tuinbouw. De delegatie was al twee dagen gast in respectievelijk Amsterdam en Den Haag en nu dan in Schagen.

De ontvangst vond plaats in het gemeentehuis van Schagen. Daar werden de gasten geïnformeerd over de bestuursvorm in Nederland en de verhouding tussen gemeente, provincie en Rijksoverheid. Ook de samenwerking tussen gemeenten in de Kop van Noord-Holland is besproken. Daarna was er een wandeling door Schagen en een lunch bij restaurant De Posthoorn.

Omdat veiligheid één van de programma-onderdelen was, werd een bezoek gebracht aan de brandweerkazerne in Schagen. Hier werd een schets gegeven van brandweer Nederland in het algemeen en Brandweer Schagen in het bijzonder.

Vervolgens was het tijd om een korte rondrit te maken door de gemeente met een tussenstop bij de Hondsbossche Zeewering. Voor onze gasten een bijzonder moment.

Mali grens nergens aan zee dus voor hen een aparte beleving. Vervolgens werd een kort bezoek afgelegd bij de familie Rademaker die een veeteeltbedrijf heeft in Petten. De rondrit eindigde bij Bejo-zaden in Warmenhuizen.

De gasten werden welkom geheten door algemeen directeur John-Pieter Schipper.

Bejo-zaden werkt over de hele wereld en heeft ook handelsbetrekkingen met Mali.

De bedrijfsfilm werd getoond die een goed beeld gaf van het werk dat de organisatie doet en hoe het bedrijf wereldwijd opereert. Er werden veel vragen gesteld en contacten. Tenslotte werd een proefveld bezocht waarop uien worden geteeld. Een belangrijk product voor Mali.

Een belangrijk bezoek waar kennis over en weer werd uitgewisseld en contacten gelegd.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl