Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 07 juli 2014 Brandweerkazerne Warmenhuizen geopend

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Op vrijdag 27 juni 2014 heeft burgemeester Marjan van Kampen de nieuwe brandweerkazerne aan de Sportlaan in Warmenhuizen geopend. Onder de titel van "Oud naar nieuw" liepen alle gasten van het oude pand naar het nieuwe onderkomen.

In een korte toespraak schetste Marjan van Kampen het belang van de brandweer, de vrijwilligers en de noodzaak om veilig te kunnen werken vanuit een professioneel onderkomen. Daarna interviewde zij projectleider en voormalig brandweercommandant van Harenkarspel Herman Mual, Postcommandant Emiel Burger, Commandant van Brandweer Schagen Willem Bronder en regionaal commandant Steven van de Looij. Er werd gesproken over de lange voorbereidingstijd, het belang van gemotiveerde vrijwilligers, de voorbereidingen van de regionalisatie van de brandweer en het toekomstperspectief dat wordt vormgegeven door de Veiligheidsregio NHN waar de brandweer vanaf 1 januari 2015 deel van gaat uitmaken.

Er waren veel gasten aanwezig. Oud burgemeesters van de voormalige gemeente Harenkarspel Enno Brommet en Evert Vermeer, veel collega's vanuit de regio, buren, vertegenwoordigers van het bouwbedrijf en oud vrijwilligers. Oud postcommandant Adrie Pronk sprak de huidige korpsleden toe, wenste ze veel genoegen om vanuit deze mooie garage uit te rukken en overhandigde Emiel Burger een antieke commandantenstaf van de voormalige gemeente Warmenhuizen en een toeter, waarmee vroeger de mensen werden gewaarschuwd om naar de kazerne te komen.

Daarna werden de gasten uitgenodigd om het pand te bekijken, een drankje en een hapje tot zich te nemen en eventueel oud herinneringen op te halen. Kortom; de nieuwe brandweerpost van Brandweer Schagen is operationeel.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl