Algemeen: 09 juli 2014 Wethouder Jan Bouwes kondigt zijn vertrek aan (Schagen)

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Wethouder Jan Bouwes (71) heeft vandaag aangekondigd zijn wethouderschap te willen beëindigen. De heer Bouwes wil per 1 oktober 2014 met ontslag. "Na 8 jaar raadslidmaatschap, 8.5 jaar wethouderschap en een ruim 50 jaar werkzaam leven is het goed zo", zegt Jan Bouwes. "Een juist moment om mijn wethoudersbaan op 71 jarige leeftijd in goede gezondheid te beëindigen."

Het bestuur van de VVD afdeling Schagen, de fractie VVD gemeente Schagen en het college van burgemeester en wethouders heeft hij reeds geïnformeerd. Ook de leden van de gemeenteraad en de leden van de VVD zijn inmiddels op de hoogte gesteld.

In zijn brief aan de gemeenteraad over zijn ontslag aanvraag gaat de wethouder in op de plezierige samenwerking met de raadsleden: "De politieke bestuurlijke periode heb ik met enthousiasme, inzet, betrokkenheid, naar beste kunnen, naar eer en geweten, als wethouder van de gehele raad geprobeerd uit te voeren. Het was een plezierige samenwerking ondanks soms heftige, meer en minder aandacht vragende politieke monistische en dualilistische debatten."

De heer Bouwes is ruim zestien jaar politiek actief geweest in Schagen. In de periode 1998-2006 was hij raadslid. Sinds 2006 werkte hij als wethouder. Tot 2012 met Ruimtelijke Ordening en Grondgebiedszaken in de portefeuille. Na de gemeentelijke fusie tot heden is hij wethouder Economische Zaken, Toerisme & Recreatie en Financiën. De heer Bouwes is tevens ruim dertig jaar (1974-2004) ondernemer geweest in deze stad en bij velen zeer bekend. In het vroege begin van zijn werkzame leven heeft Bouwes voor verschillende gemeenten gewerkt, ondermeer in Nieuwegein en Zuid- en Noord Schermer. Hij is gelijktijdig met zijn andere werk ook tien jaar leraar geweest in het economisch onderwijs.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl