Algemeen: 17 juli 2014 Schagen: Jaarverslag 2013 uitgebracht door commissie Bezwaar

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - De commissie Bezwaar heeft onlangs het jaarverslag 2013 aangeboden aan het college van burgemeester en wethouders.

De commissie Bezwaar is een onafhankelijke commissie, die de gemeente adviseert over te nemen beslissingen op ingediende bezwaren tegen besluiten van de gemeente. Als een bezwaarschrift voor advies naar de commissie gaat, krijgen de bezwaarmaker, andere belanghebbenden, en een vertegenwoordiger van de gemeente een uitnodiging voor de hoorzitting. De bezwaarmaker en belanghebbenden krijgen dan de mogelijkheid om de bezwaren mondeling toe te lichten. Na de zitting geeft de commissie een advies aan de gemeente over hoe te beslissen op het bezwaarschrift.

Vervolgens neemt de gemeente een beslissing op het bezwaar. Als deze beslissing afwijkt van het advies van de commissie, staat in de beslissing de reden voor die afwijking.

Met het jaarverslag 2013 legt de commissie bezwaar, voor de eerste maal sinds haar bestaan en het bestaan van de nieuwe gemeente Schagen, verantwoording af voor haar werkzaamheden. De commissie geeft hiermee inzicht in het aantal behandelde bezwaarschriften, de uitkomsten van de advisering en welke onderwerpen het betreft.

Meer informatie over de commissie Bezwaar vindt u op www.schagen.nl

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl