Algemeen: 24 juli 2014 Asbest aangetroffen bij versterking Wieringermeerdijk

HHNK logoBron: HHNK - Op de Wieringermeerdijk ter hoogte van Gemaal Lely is asbest aangetroffen, zo blijkt uit onderzoek. De fragmenten zijn aangetroffen in de filterlaag van de dijk, nadat een laag bloksteen was verwijderd.

Het verdachte gebied is zo snel mogelijk afgedekt en afgezet met hekken. Op 23 juli 2014 is de asbest verwijderd.

Op 10 juli 2014 troffen we op de dijk langs het IJsselmeer, die momenteel wordt versterkt, asbest aan. De asbest bleek in niet-hechtgebonden vorm. Deze vorm van asbest is niet gevaarlijk voor de omgeving. Om mogelijke verspreiding van het asbest te voorkomen, is het verdachte gebied meteen afgedekt, zijn hekken geplaatst, waarschuwingsborden aangebracht en is het werk tijdelijk stilgelegd.

Saneringswerkzaamheden

De filterlaag van het verdachte deel zal volledig worden verwijderd. Dit verwijderde materiaal wordt in een speciaal daarvoor bestemde vrachtwagen geladen en vervoerd naar een bedrijf dat gespecialiseerd is om de asbest te verwerken. Omwonenden ervaren hooguit wat meer vrachtverkeer en extra werkzaamheden.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl