Algemeen: 24 juli 2014 Asbest aangetroffen bij versterking Wieringermeerdijk

HHNK logoBron: HHNK - Op de Wieringermeerdijk ter hoogte van Gemaal Lely is asbest aangetroffen, zo blijkt uit onderzoek. De fragmenten zijn aangetroffen in de filterlaag van de dijk, nadat een laag bloksteen was verwijderd.

Het verdachte gebied is zo snel mogelijk afgedekt en afgezet met hekken. Op 23 juli 2014 is de asbest verwijderd.

Op 10 juli 2014 troffen we op de dijk langs het IJsselmeer, die momenteel wordt versterkt, asbest aan. De asbest bleek in niet-hechtgebonden vorm. Deze vorm van asbest is niet gevaarlijk voor de omgeving. Om mogelijke verspreiding van het asbest te voorkomen, is het verdachte gebied meteen afgedekt, zijn hekken geplaatst, waarschuwingsborden aangebracht en is het werk tijdelijk stilgelegd.

Saneringswerkzaamheden

De filterlaag van het verdachte deel zal volledig worden verwijderd. Dit verwijderde materiaal wordt in een speciaal daarvoor bestemde vrachtwagen geladen en vervoerd naar een bedrijf dat gespecialiseerd is om de asbest te verwerken. Omwonenden ervaren hooguit wat meer vrachtverkeer en extra werkzaamheden.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl