Algemeen: 30 juli 2014 Wrak van de Prince George is niet langer zichtbaar

HHNK logoBron: HHNK - Gisteren was het dan zover: het wrak van de Prince George voor de Hondsbossche en Pettemer Zeewering is begraven onder het zand. Na bijna 90 jaar een herkenningspunt voor een van de strandhoofden te zijn geweest, rest er nu slechts zand.

De Prince George was een Engelse slagkruiser. Kort na de Eerste Wereldoorlog werd het schip voor de sloop naar Bremen gesleept. In een woedende storm sloeg het afgeschreven schip op de strandhoofden nabij Camperduin. Bij eb staken de afgelopen jaren nog steeds een paar staketsels boven het water uit.

Dagjesmensen

Gisteren werd de Prince George begraven. Letterlijk. De Zeewering wordt versterkt met zand. Dat betekent dat er een extra breed strand en duingebied aan de zeezijde van de Zeewering wordt opgespoten. Deze zandsuppletie trekt al weken dagjesmensen. Sleephopperzuigers voeren het zand vanaf zee aan, buizen transporteren het zand tot op de voet van de dijk. Bulldozers en graafmachines verspreiden het verder. Velen trotseerden de regenbuien om de laatste zichtbare momenten van het schip mee te maken.

Radio en televisie

Dit moment werd ook door de media op de voet gevolgd. NOS en RTV-NH waren aanwezig. Directeur Water Joost de Ruig gaf een toelichting.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl