Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privavy verklaring

Algemeen: 01 augustus 2014 Vlag van Schagen te koop

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Het wapperen van vlaggen geeft altijd een bijzondere dimensie tijdens evenementen. Vele jaren wapperden er vlaggen in de voormalige gemeenten Harenkarspel, Schagen en Zijpe. Ieder met z'n eigen identiteit. Deze vlaggen zijn met de samenvoeging van de drie gemeenten komen te vervallen.

Tegelijk met de start van de nieuwe gemeente Schagen per 1 januari 2013 is er een nieuwe huisstijl ingevoerd. Een logo met rechts daarvan de naam: gemeente Schagen. Het logo is de basis voor deze huisstijl. Op alle uitingen van de gemeente is dit logo samen met nog een aantal andere kenmerken herkenbaar.

Om ook inwoners en bedrijven in de gelegenheid te stellen een nieuwe vlag aan te schaffen is er een aangepast model ontwikkeld. Hierbij is het woord "gemeente" niet opgenomen. Verder is het model gelijk aan de gemeentelijke vlag.

De vlag is te verkrijgen in twee maten:

150x100 cm voor Ä 25,00
225x150 cm voor Ä 35,00

De vlaggen dienen bij afhalen contant te worden afgerekend.

Indien u een vlag wilt aanschaffen kunt u contact opnemen met Zeeman reclamegroep. Doe dit via hun mailadres .

Vermeld in de mail welke maat vlag u wenst en uw adresgegevens en telefoonnummer. Zij nemen dan met u contact op voor de verdere afhandeling.

Het logo is ontwikkeld op basis van kenmerken uit de gemeentewapens van de voormalige gemeenten Harenkarspel, Schagen en Zijpe.

Roos

De roos staat symbool voor geheimhouding, licht, liefde en leven. Schagen is betrouwbaar. Zij verbindt. De vorm refereert aan de "wielen" in de dijken.

S

De S staat voor stadskapitaal en is metaforisch; de zwaan van Zijpe. Zwaan is symbool voor waardigheid en onschuld. Schagen is mensgericht.

Driehoek

Het rode dakje als driehoek (keper) komt uit het voormalige wapen van Harenkarspel. De keper staat voor hechtheid, steun en kracht.

Icoon golven

De golven symboliseren het water.

Icoon bollen en golven

Deze stijlkenmerken symboliseren het landschap en de agricultuur.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl