Algemeen: 01 augustus 2014 Hollands Kroon en Schagen stellen vangnet in voor kinderen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Op 1 januari 2014 verandert de Wet Werk en Bijstand. Hierdoor komt de categoriale bijstand schoolgaande kinderen te vervallen. In plaats van een vast bedrag te bestemmen voor kinderen die opgroeien in gezinnen met een minima inkomen, hebben de colleges van Hollands Kroon en Schagen besloten maatwerk te gaan leveren. De twee gemeenten trekken gezamenlijk op in het bieden van een vangnet voor deze kinderen en hebben hiervoor een nieuwe regeling vastgesteld: 'Meedoen Noordkop'. Voor uitleg over deze regeling hebben wij een animatie - http://voice.adobe.com/v/Lnwye5unu93 - gemaakt.

Webwinkel voor activiteiten en producten voor kinderen

Het doel van de nieuwe regeling is om kinderen die opgroeien in gezinnen met een minimum inkomen, zoveel mogelijk mee laten doen in de samenleving om zo te voorkomen dat zij in een sociaal isolement raken. 'Meedoen Noordkop' bestaat uit een webwinkel waarop ouders activiteiten en producten kunnen kopen voor hun kinderen. Er is een budget van 350 euro per jaar beschikbaar voor besteding aan sport, cultuur, onderwijs, vervoer en kleding. De regeling is toegankelijk voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4-18 jaar, waarvan de ouders onder 110% van de bijstandsnorm leven.

Op de webwinkel komt het complete aanbod van regionale activiteiten. De komende maanden gaan Hollands Kroon en Schagen de webwinkel inrichten in samenwerking met de aanbieders.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl