Algemeen: 18 augustus 2014 Ben jij al Waterwise?

HHNK logoBron: HHNK - Waterwise.nl is vernieuwd: nog leuker, interactiever en gemakkelijker in gebruik. Waterwise is dé site waar leerlingen van de onderbouw van het voortgezet onderwijs meer te weten komen over water. Waarom staat Lelystad niet onder water na een hevige regenbui? Hoe wordt rioolwater gezuiverd Waarom staat de Beemster op de Werelderfgoedlijst? Leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs ontdekken het allemaal op Waterwise.nl. Met tv-fragmenten, animaties en spelletjes leren ze op een interactieve manier alles over schoon, veilig en voldoende water. En dat is belangrijk, want met een stijgende zeespiegel is waterbeheer actueler dan ooit.

Na de lancering in maart 2013 hebben de waterschappen dan ook niet stilgezeten.

Met de vele enthousiaste en nuttige reacties van docenten hebben we onze website nóg completer en leerzamer gemaakt. Met onder meer extra lesstof voor 3 havo/vwo leerlingen in de vorm van een praktische opdracht over vismigratie.

Docent aardrijkskunde?

Waarschijnlijk bent u wel eens op onze site geweest of is Waterwise zelfs al een vast onderdeel van de aardrijkskundeles. Wij zijn daarom benieuwd wat u van de vernieuwde digitale lesmodule vindt. Laat het ons weten:

Meer watereducatie bij HHNK

Benieuwd wat we nog meer aan watereducatie te bieden hebben? Kijk op www.hhnk.nl/educatie voor onze gastlessen Schoon, veilig en voldoende water, educatieprogramma's bij het Zuiderzeemuseum, rondleidingen op de zuiveringen en nog veel meer!

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl