Algemeen: 20 augustus 2014 De scholen zijn weer begonnen in Noord-Holland

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Afgelopen maandag zijn de scholen in Hollands Kroon weer begonnen. Dit betekent dat u na een lange tijd weer schoolgaande kinderen op de weg tegenkomt.

Snelheid

De situatie voor de school is vaak onoverzichtelijk. Dit wordt veroorzaakt door de hoeveelheid verkeer en diversiteit. Er gebeurt van alles tegelijk; auto’s die in en uit parkeren, fietsers, overstekende kinderen. Dit lijkt allemaal erg gevaarlijk, maar het zorgt er wel voor dat iedereen goed oplet en zijn of haar snelheid aanpast. Past u uw snelheid ook aan, zodat de lopende en fietsende kinderen veilig op scholen komen? Parkeren

De geparkeerde auto’s zorgen er voor dat de beschikbare ruimte op de rijbaan minder wordt. Als gevolg daarvan wordt er langzamer gereden. De gemeente wordt wel eens gevraagd een parkeer- of stopverbod voor de school in te stellen.

Nadeel is dat de rijbaan helemaal vrij blijft ende snelheid van het passerende verkeer omhoog gaat. Het is wel wenselijk dat een gedeelte weg vlak voor de school, waar wordt overgestoken, vrij blijft van geparkeerde auto’s zodat er voor de overstekende kinderen en ouders voldoende zicht is op het naderende verkeer en omgekeerd. Zorgt u er in ieder geval voor dat u op de juiste plek parkeert?

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl