Algemeen: 22 augustus 2014 Geslaagde inloopavond versterking Koegraszeedijk (Den Helder)

HHNK logoBron: HHNK - Dinsdagavond 19 augustus 2014 vond de tweede inloopavond over de versterking van de Koegraszeedijk in gemaal de Helsdeur, Den Helder plaats. De Koegraszeedijk ligt deels op een defensieterrein aan de oostzijde van Den Helder, tussen gemaal de Helsdeur en de Spuisluis Oostoever, en grenst aan het Noord-Hollands Kanaal. Over een lengte van circa 850 meter voldoet de dijk niet meer aan de wettelijke veiligheidseisen. De dijk wordt versterkt in het kader van het nationale Hoogwater-beschermingsprogramma.

Goed beschermd tegen hoogwater

Op dit moment ligt het ontwerp-projectplan van de dijkversterking nog ter inzage tot en met 5 september 2014 waarbij de omgeving de mogelijkheid heeft om een zienswijze in te dienen. Na de verwerking van deze zienswijzen wordt het plan vastgesteld door het bestuur en de Provincie en kunnen we beginnen met de voorbereidingen van de uitvoering. Het is van groot belang dat de dijk wordt versterkt, zodat Den Helder en het achterliggende gebied in de toekomst weer goed zijn beschermd tegen hoogwater vanuit de Waddenzee.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl