Algemeen: 22 augustus 2014 Postzegel voor de wadden

Ecomare logoBron: Ecomare - Er zit nog net geen zout smaakje aan, maar verder is de postzegel op en top wad. Alle Nederlandse locaties van UNESCO Werelderfgoed staan vanaf vorige week op nieuwe postzegels van PostNL. De Waddenzee dus ook. Op de postzegel is een stuk wadplaat te zien met prieltjes. De Waddenzee is sinds 2009 werelderfgoed.

waddenpostzegel2014

Met de postzegels wil PostNL bijdragen aan de belangstelling voor de Nederlandse werelderfgoedlocaties.

Werelderfgoed

In Nederland zijn nu tien Werelderfgoedlocaties, zoals de Grachtengordel van Amsterdam en het voormalige Zuiderzee-eiland Schokland en omgeving. Het is een hele eer om deze status te krijgen; Werelderfgoederen worden op internationaal niveau als onvervangbaar en uitzonderlijk gezien. En zo belangrijk voor de wereldgemeenschap dat ze veilig aan de toekomstige generaties moeten worden doorgegeven. Een Werelderfgoed kan zowel cultureel als natuurlijk zijn. Bekende buitenlandse werelderfgoedlocaties zijn bijvoorbeeld de Chinese Muur en de Grand Canyon in de Verenigde Staten.

Waddenzee

In de zomer van 2009 werd de Waddenzee Werelderfgoed in verband met de unieke natuurwaarden van dit gebied. Omdat het toen nog niet mogelijk was om het hele internationale waddengebied aan te wijzen, werden eerst alleen het Nederlandse en Duitse waddengebied opgenomen in de lijst. De Deense overheid wilde nog even wachten omdat ze nog niet klaar was met de wetgeving en de inspraakprocedures.

In juni 2014 kwam dit voor elkaar en werd het Deense deel toegevoegd. Daarmee werd het Werelderfgoed Waddenzee helemaal compleet.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl