Algemeen: 26 augustus 2014 KNRM Den Helder: Verlaten zeiljacht opgepikt

Zr. Ms. Luymes pikte midden op zee een verlaten zeiljacht op, waarvan de schipper op 18 augustus 2014 tijdens storm ter hoogte van de Humber door een reddingshelikopter van Wattisham was afgehaald. De Joke Dijkstra nam het scheepje over.

In de nacht van zondag op maandag had de bemanning van de Joke Dijkstra gevaren op het wad om samen met de stations Oudeschild en Den Oever te zoeken naar twee verdwaalde mensen in een vlet. Zij zijn uiteindelijk door de Johanna Margaretha van Den Oever gevonden.

Na afloop werd de schipper gebeld door de Kustwacht met de mededeling dat midden op zee een verlaten Engels zeiljacht was aangetroffen. Men was er snel achter dat het jacht al op 18 augustus 2014 door de schipper was verlaten en door een Engelse helikopter er af was gehaald. Daarbij had men verondersteld dat het scheepje wel snel zou zinken. Dat bleek dus na een week nog steeds te drijven.

Fotos en een uitgebreider verslag op www.knrm.nl/waar-wij-zijn/reddingstations/den-helder/ (bron: KNRM)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl