Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 26 augustus 2014 KNRM Den Helder: Verlaten zeiljacht opgepikt

Zr. Ms. Luymes pikte midden op zee een verlaten zeiljacht op, waarvan de schipper op 18 augustus 2014 tijdens storm ter hoogte van de Humber door een reddingshelikopter van Wattisham was afgehaald. De Joke Dijkstra nam het scheepje over.

In de nacht van zondag op maandag had de bemanning van de Joke Dijkstra gevaren op het wad om samen met de stations Oudeschild en Den Oever te zoeken naar twee verdwaalde mensen in een vlet. Zij zijn uiteindelijk door de Johanna Margaretha van Den Oever gevonden.

Na afloop werd de schipper gebeld door de Kustwacht met de mededeling dat midden op zee een verlaten Engels zeiljacht was aangetroffen. Men was er snel achter dat het jacht al op 18 augustus 2014 door de schipper was verlaten en door een Engelse helikopter er af was gehaald. Daarbij had men verondersteld dat het scheepje wel snel zou zinken. Dat bleek dus na een week nog steeds te drijven.

Fotos en een uitgebreider verslag op www.knrm.nl/waar-wij-zijn/reddingstations/den-helder/ (bron: KNRM)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl