Algemeen: 05 september 2014 Bezoek minister-president Rutte aan Horizon College groot succes

Heerhugowaard - Minister-president Rutte heeft woensdag 3 september 2014 het ROC Horizon College bezocht. In het kader van de opening van het nieuwe studiejaar kwam hij naar de locatie Heerhugowaard. Daar kreeg hij een rondleiding langs de verschillende mbo-opleidingen. Zo bezocht de minister-president de kappersopleiding, kreeg hij tekst en uitleg bij een les waar digitale leermiddelen worden gebruikt en vertelden bakkers in opleiding over hun talenten. Vervolgens ging de minister-president naar de opleiding Motorvoertuigentechniek. De rondleiding werd afgesloten met een bezoek aan de vernieuwde leskeuken.

20140904 Toespraak Mark Rutte
Foto: Jan Jong

Tijdens de lunch, die verzorgd werd door studenten van de afdeling Horeca, ontmoette de minister-president onder anderen studenten, docenten en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven. Na de lunch ging het programma verder in het atrium. De voorzitter College van Bestuur, John van de Langenberg en lid College van Bestuur, René van Schalkwijk, hielden ieder een toespraak. Daarna nam de minister-president het woord. In zijn speech refereerde hij onder meer aan de schoolloopbaan van de Mbo-uitblinker van het Horizon College, Marvin Zwart.

Talent op het mbo

In zijn toespraak ging Mark Rutte ook in op het belang van roc's zoals het Horizon College. 'Talent bevindt zich niet alleen op de universiteit. Talent is er juist hier. Op met mbo. Van dat talent moet de samenleving profiteren. Zeker nu steeds meer mensen met pensioen gaan heeft onze economie de goed opgeleide vakmensen hard nodig; de elektrotechnicus en de opticien, de app-ontwikkelaar en de metaalbewerker.'

Interactief gedeelte

De bijeenkomst werd afgesloten met een interactief gedeelte; studenten, medewerkers en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven konden vragen stellen aan de minister-president. Kevin de Lange en Jordi Reinders van de opleiding Arbeidsmarkt Gekwalificeerd Assistent (AKA) beten het spits af.

20140904 bezoek mark rutte
Foto: Jan Jong

Op hun vraag waarom Mark Rutte minister-president wilde worden, antwoordde hij: 'Ken je dat, dat je je kapot ergert aan hoe dingen in het land geregeld zijn? Nou, in de politiek kun je een hoop doen en veranderen. Maar je moet wel wat geduld hebben', voegde hij er aan toe.

Op de foto

Dat minister-president Rutte populair is onder de studenten bleek tijdens het afscheid. Velen wilden met hem op de foto en dat deed de minister-president graag. Het bezoek aan het Horizon College duurde tweeënhalf uur. Twee studenten van de opleiding Facilitair Leidinggevende, Maline Sijmons en Denise Cornfield begeleidden de minister-president door de school en hielden de tijd tijdens zijn bezoek nauwlettend in de gaten. Samenvattend was het bezoek een groot succes en was het voor het Horizon College een eer dat de minister-president naar Heerhugowaard kwam.

Hiermee onderstreept hij het belang van het mbo-onderwijs in Nederland.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl