Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 30 september 2014 Gemeenteraden Schagen en Hollands Kroon gevraagd om besluit inzake Sociaal Domein

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - De colleges van Hollands Kroon en Schagen hebben besloten het beleidsplan Sociaal Domein en zeven verordeningen ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraden. Besluitvorming is noodzakelijk om op 1 januari 2015 alle taken op het terrein van Werk en Inkomen, de niet-medische zorg en ondersteuning op grond van Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Jeugdhulp goed te kunnen uitvoeren.

Nieuw beleidsplan en verordeningen Sociaal Domein

Het Beleidsplan dat aan de gemeenteraden wordt voorgelegd, is in nauwe samenwerking met diverse partijen tot stand gekomen. Inwoners en cliënten, Wmo- en cliëntenraden, gemeenteraadsleden, instellingen, vrijwilligersorganisaties en zorgaanbieders in de regio zijn hierbij betrokken. Om ook de uitvoering van het gemeentelijk beleid te regelen zijn voor de Participatiewet, Wmo en Jeugdhulp verordeningen gemaakt.

Veranderingen in het Sociaal Domein

Door de veranderingen in de samenleving worden steeds meer (sociale) taken van het Rijk aan gemeenten overgedragen. Dit betekent voor onze inwoners dat de wijze waarop zij hulp vragen en krijgen per 1 januari 2014 verandert. Recht op zorg en hulp is niet meer vanzelfsprekend, daarom stimuleren we onze inwoners hun Ďeigen krachtí in te zetten om alles wat ze zelf kunnen oplossen ook daadwerkelijk zelf op te pakken. Op deze manier kunnen wij passende zorg blijven bieden aan inwoners die dat écht nodig hebben.

Behandeling in de raad

Het beleidsplan en de verordeningen worden in Schagen behandeld op dinsdag 14 oktober 2014 in de commissie Samenlevingszaken en op dinsdag 28 oktober 2014 in de gemeenteraad. Op donderdag 30 oktober 2014 wordt het behandeld in de gemeenteraad van Hollands Kroon. De stukken vindt u twee weken voorafgaand aan de raadsvergadering op de websites van de twee gemeenten.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl