Algemeen: 03 oktober 2014 Staatsbosbeheer en gemeentebestuur Texel ontmoeten elkaar in de Duinen van Texel

Staatsbosbeheer Texel logoBron: Staatsbosbeheer Texel - Donderdag 2 oktober 2014 maakten de nieuwe raad en overige bestuurders van de gemeente Texel kennis met Staatsbosbeheer en het Nationaal Park Duinen van Texel. Uiteraard in de duinen, in en rond de Boet van Hopman, is uitgebreid met elkaar gesproken. Onder andere over onderstaande informatie is daarbij door Staatsbosbeheer aan de raadsleden van de gedachte gewisseld.

Staatsbosbeheer is al sinds de oprichting in 1899 actief op Texel en daarmee onderdeel van de Texelse samenleving. De rol van Staatsbosbeheer gaat regelmatig verder dan het pure natuurbeheer. De eerste boswachter op het eiland bevorderde de komst van een Raiffeisenbank en een landbouw-inkoopcoöperatie. Houtvester Sepers was voorzitter van de groep die het recreatiebasisplan opstelde; belangrijk voor de leefbaarheid en de kwaliteit van het recreatieve product op Texel. Na een initiatief van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de gemeente kwam het streekfonds tot stand, waarmee de schapenhouderij in het bijzondere cultuurlandschap van de Hoge Berg in stand gehouden werd.

Kortom, de rol van Staatsbosbeheer op Texel is de afgelopen 115 jaar steeds veranderd en zal ook blijven veranderen onder invloed van maatschappelijke omstandigheden. Op verzoek van de gemeente neemt Staatsbosbeheer nu bijvoorbeeld deel aan de stichting Duurzaam Texel. Ook werkte Staatsbosbeheer mee aan een grondruil om de gewenste uitbreiding van de golfbaan te bewerkstelligen.

Daarnaast hebben we meegedacht over Planet Texel en kijken we uit naar de komende gesprekken om oplossingen voor De Koog te vinden.

Meer informatie op staatsbosbeheertexel.wordpress.com

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl