Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 09 oktober 2014 PostNL met Den Helder in zee voor Burgernet

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - PostNL gaat als eerste, grote particuliere onderneming buiten de veiligheidssector samen met de gemeente Den Helder en de politie in Den Helder een pilotproject Burgernet beginnen. Door de postbezorgers te stimuleren zich bij Burgernet aan te melden wil het bedrijf een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid van - in dit geval - de Helderse samenleving. Als de proefperiode goed uitpakt, rolt PostNL de interne werving landelijk uit.

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie. Met Burgernet worden deelnemende burgers vanuit hun woon- en werkomgeving op directe wijze (per SMS of spraakbericht) betrokken bij het vinden van personen of voertuigen waarnaar de politie (naar aanleiding van een urgente melding) op zoek is. Burgernet is inmiddels een bewezen succes, maar hoe meer mensen er aan deelnemen, hoe beter het werkt. Den Helder zet onverminderd in op de veiligheid van de stad, want prettig wonen betekent op de eerste plaats: veilig wonen.

Daarom heeft de gemeente besloten de campagne om deelnemers te werven, uit te breiden met particuliere bedrijven waarvan de medewerkers zich vaak op straat begeven, als doelgroep.

Gezamenlijk belang

De gemeente Den Helder heeft ook PostNL benaderd, omdat postbezorgers meer dan de gemiddelde burger zien wat er op straat gebeurt. Zij komen in alle wijken, op ieder adres. Zij staan hierdoor midden in de samenleving. Omdat zij vooral werken in de wijk waar zij zelf wonen, kennen ze de buurt en de bewoners als geen ander. Postbezorgers kunnen daarom voor de politie een belangrijke troef zijn bij de urgente opsporing en leefbaarheid in de wijken.

PostNL voelt zich betrokken bij de maatschappij en wil daaraan waar mogelijk een bijdrage leveren. Ook PostNL heeft het onderwerp veiligheid hoog in het vaandel staan. Daarom hebben de directie en de ondernemingsraad van het bedrijf positief gereageerd op de vraag van de gemeente om de 89 Helderse postbezorgers te enthousiasmeren zich als deelnemer bij Burgernet aan te melden. Hun deelname kan niet alleen voor Den Helder wat opleveren, maar ook voor de postbezorger. Die kan door zijn betrokkenheid het gevoel krijgen meer grip te hebben op zijn eigen veiligheid in zijn eigen woon- en werkomgeving. De deelname is wel op basis van vrijwilligheid. De aanmelding moet zijn gebaseerd op een persoonlijke gevoel te willen bijdragen aan het veiligheidsvraagstuk van - in dit geval - de gemeente Den Helder.

Proef

Voor een pilot is gekozen omdat het bedrijf eerst wil ervaren of de postbezorgers - als privépersoon maar tevens als postbezorger - zich wel willen aanmelden voor Burgernet. Het zou kunnen zijn dat zij dat beschouwen als een privékeuze die niet aangereikt hoeft te worden tijdens hun werk. Daarnaast mag een burgernetmelding de medewerkers niet extra (emotioneel) belasten en mag het geen extra werktijd kosten. Verder is het van belang dat de proefperiode in Den Helder een voldoende aantal nieuwe deelnemers oplevert om te kunnen bepalen of de interne actie wordt overgenomen door de andere regio's van PostNL. Het proefproject vindt plaats in Den Helder omdat juist de gemeente Den Helder het bedrijf heeft benaderd voor samenwerking.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl