Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 09 oktober 2014 Servicepunten Hollands Kroon sluiten per 1 januari 2015 (Hippolytushoef, Nieuwe Niedorp en Wieringerwerf)

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Vanaf 1 januari 2015 sluit de gemeente Hollands Kroon de drie servicepunten in Hippolytushoef, Nieuwe Niedorp en Wieringerwerf. De raad had in 2013 al ingestemd met sluiting onder de voorwaarde dat de dienstverlening wel dichtbij de inwoners zou blijven. Dat is gelukt doordat de gemeente is gestart met het thuisbezorgen van reisdocumenten, maar ook de uitbreiding van de digitale dienstverlening en huisbezoeken dragen hieraan bij.

Steeds meer digitaal en huisbezoeken in Hollands Kroon

Vanuit de visie op dienstverlening wordt al enige tijd toegewerkt naar het sluiten van de drie servicepunten. Kern daarvan is dat de gemeente zoveel mogelijk diensten digitaal aanbiedt en wanneer dat niet mogelijk is, producten en diensten bij inwoners thuisbezorgd worden. De achterliggende gedachte daarbij is dat de dienstverlening gemakkelijker en dichterbij wordt georganiseerd voor inwoners.

Aan de uitwerking van de visie is het afgelopen jaar hard gewerkt. Zo kunnen steeds meer producten en diensten digitaal worden besteld en is dit (soms) ook goedkoper. Een uittreksel GBA is bijvoorbeeld digitaal goedkoper dan wanneer deze in aan de gemeentebalie wordt besteld. Ook neemt het aantal huisbezoeken dat de gemeente aflegt toe. Een geboorteaangifte kan sinds 2013 aan huis en de gemeente brengt ook vaak huisbezoeken bij mensen met een Wmo voorziening.

Zodoende hoeven er steeds minder inwoners naar de gemeentebalie te komen. Dit is ook te zien aan de bezoekersaantallen van de servicepunten die de afgelopen 2,5 jaar zijn gedaald. Nu er gestart is met het thuisbezorgen van reisdocumenten dalen deze aantallen steeds meer. Alle reden voor de Hollands Kroon om de sluiting van de servicepunten per 1 januari 2015 door te zetten.

Thuisbezorgen reisdocumenten

Door het thuisbezorgen van reisdocumenten hoeven inwoners alleen voor de aanvraag naar het gemeentehuis te komen. De bezorging wordt verzorgd door het bedrijf AMP Logistics en is voor inwoners kosteloos. De documenten kunnen overdag, maar ook in de avonduren en op zaterdagochtend bij inwoners thuis of op de werkplek worden bezorgd. Naar verwachting zal de dienstverlening in de loop van 2015 kunnen worden uitgebreid met de thuisbezorging van de rijbewijzen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl