Algemeen: 13 oktober 2014 Tot de verbeelding sprekend zandlandschap tekent zich af bij Petten

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De uitvoering van de beschermingsmaatregelen voor het programma 'Kust op Kracht' is in volle gang. Sinds maart 2014 zijn zandzuigers 24 uur per dag in de weer met het opspuiten van zand.

Inmiddels ligt ruim de helft van het zand op zijn plek. Voor eind 2015 moet de kust tussen Petten en Camperduin weer veilig zijn.

De kustversterking heeft een dubbele doelstelling: naast veiligheid is dat ruimtelijke kwaliteit. Er is gekozen voor een 'zachte oplossing' van de veiligheidsopgave: een zeewaartse versterking met circa 35 miljoen m3 zand. Een groot deel van dat zand ligt straks als 'vooroever' onder water, en zorgt ervoor dat golven hun kracht verliezen voordat ze de kust bereiken. Daarnaast wordt een heel nieuw landschap van 400 ha duin en strand ontwikkeld, met een fietspad, een panoramaduin, een lagune, een duinvallei, een natuurbrug...

In het vers opgespoten strand- en duingebied aan de zeezijde van de dijk is ook ruimte voor lokale initiatieven van ondernemers, gemeenten en agrariërs. De provincie stelt subsidie beschikbaar voor projecten die bijdragen aan recreatieve en landschappelijke kwaliteit en natuurwaarden: zo wordt de regio aantrekkelijker voor toeristen en krijgt ze een economische impuls.

De werkzaamheden zijn een spectaculaire attractie: liefhebbers van het landschap, gaat dat zien!

Meer informatie: Kust op Kracht

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl