Algemeen: 13 oktober 2014 Schagen vraagt budget huishoudelijke hulp aan bij ministerie

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Staatssecretaris Van Rijn van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft extra geld ter beschikking gesteld voor hulp bij het huishouden. Specifiek voor de hulp aan cliënten, inwoners die dit echt nodig hebben. Gemeenten kunnen een beroep doen op het extra geld van het ministerie.

Op 8 oktober 2014 heeft gemeente Schagen de aanvraag hiervoor ingediend bij VWS.

Het extra geld is in feite een compensatie op een bezuiniging: een 'doekje voor het bloeden'. De rijksoverheid voert namelijk, gelijktijdig met de overdracht van sociale taken aan de gemeenten, een fikse bezuiniging door. In de media staan berichten over de gevolgen daarvan: vermindering van huishoudelijke hulp en negatieve effecten op de arbeidsmarkt. Daardoor is onrust ontstaan bij medewerkers in de zorg en hun cliënten. Het ministerie stelt nu geld beschikbaar om negatieve gevolgen gedeeltelijk te compenseren. Met het geld kunnen gemeenten zorgen voor een soepele overgang in 2015. Gemeente Schagen wil dit geld gebruiken voor:

Omdat het landelijk budget beschikbaar is gesteld en de gemeenten hun korting op huishoudelijke hulp op een goede manier willen opvangen en de gemeenten Hollands Kroon en Schagen op dit onderwerp samen optrekken, hebben zij gezamenlijk de aanvraag ingediend bij het ministerie. De gemeenten Hollands Kroon en Schagen horen binnen 6 weken of en in hoeverre dit extra budget beschikbaar komt.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl