Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 17 oktober 2014 NIOZ stelt koers bij

Het Algemeen Bestuur van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft op 8 oktober 2014 een nieuw bestuur benoemd voor het NWO-instituut NIOZ Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee. Het nieuwe bestuur zal samen met de NIOZ-directie uitvoering geven aan een transitieplan en de banden met relevante stakeholders aanhalen. Hiermee kan het NIOZ haar rol als nationaal zee-onderzoeksinstituut uitbreiden en versterken. Ir. A.J. (Harry) Baayen, voormalig directeur van Deltares, treedt aan als voorzitter van het nieuwe bestuur.

De andere nieuwe bestuursleden zijn dr. ir. B. (Bas) Büchner (president van MARIN), drs. L.H.M. (Luc) Kohsiek (lid raad van toezicht van Deltares en Imares-Wageningen UR, Dijkgraaf Hoogheemraadschap Noorderkwartier) en prof. dr. J.B.M. (Jack) Middelburg (hoogleraar geochemie aan de Universiteit Utrecht).

De heer Baayen heeft in de afgelopen maanden in samenwerking met de directies van NIOZ en NWO een transitieplan opgesteld ter versterking van de binding met stakeholders en het oppakken van de uitdagingen en kansen die kustgebieden, continentale zeeën en oceanen Nederland als maritieme natie bieden. Het plan vormt de basis voor een voorgenomen koerswijzigingstraject bij het instituut en een intensivering van de samenwerking met andere partijen, zoals in het kader van de topsectoren. Het nieuwe bestuur zal samen met de directie van het NIOZ intensief leiding geven aan de verandering.

Excellent onderzoek

Het NIOZ is meerdere malen geëvalueerd als excellent onderzoeksinstituut en medewerkers hebben prestigieuze prijzen ontvangen zoals recent de NWO-Spinozapremie en de Heinekenprijs voor milieuwetenschappen. Het NIOZ, met vestigingen op Texel en in Yerseke, wordt internationaal gezien als één van de toonaangevende instituten voor oceaan, zee- en kustonderzoek. Doel van het koerswijzigingstraject is om door nationale bundeling van krachten ook internationaal een leidende rol te kunnen blijven spelen in het oceaanonderzoek.

Meer info: www.nioz.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl