Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 06 november 2014 College Hollands Kroon stelt gemeentelijke molens beschikbaar voor leerling molenaars

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Het college van Hollands Kroon heeft besloten om twee molens beschikbaar te stellen als instructie- en examenmolen. Het gaat hierbij om de molens 'De Hoop' in Wieringerwaard en Oude Niedorp.

Het beschikbaar stellen van de molens past goed in de visie van het college. Frits Westerkamp, wethouder Onderwijs: "In Hollands Kroon bieden we ruimte voor ontwikkeling, waar dit een mooi concreet voorbeeld van is. Want door dit besluit kunnen leerling molenaars, onder leiding van een gediplomeerde molenaar, het vak van molenaar leren."

Vraaggericht

Het college stelt de molens beschikbaar naar aanleiding van een vraag uit ons gebied. De drie leerling molenaars, die graag in Hollands Kroon willen blijven, komen namelijk allemaal uit Oude Niedorp.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl