Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 13 november 2014 Commissaris van de Koning Remkes bezoekt Schagen op 26 november 2014

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Woensdagmorgen 26 november 2014 komt Commissaris van de Koning Johan Remkes op ambtsbezoek in Schagen. Hij bezoekt met name het werkvoorzieningsschap Noorderkwartier, gevestigd op het bedrijventerrein Witte Paal 122, 1742 NW Schagen. Hier is ook het college van burgemeester en wethouders bij aanwezig, evenals de gemeenteraad van Schagen.

Remkes stelt zich als bestuurder van provincie Noord-Holland op de hoogte van meerdere zaken die leven in de kernen van gemeente Schagen. Noorderkwartier krijgt extra aandacht, omdat juist hier in de praktijk wordt gebracht dat alle mensen actief kunnen zijn in de samenleving.

Noorderkwartier N.V. is in de Kop van Noord-Holland het ontwikkelbedrijf voor mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Door begeleiding kunnen zij zich op verschillende niveaus zowel binnen als buiten de muren van Noorderkwartier ontwikkelen. Zij doen tevens werkervaring op, komen in een werkritme en leren nieuwe vaardigheden en competenties. Noorderkwartier is uitvoerder van de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) in deelnemende gemeenten Schagen, Hollands Kroon en Den Helder. Dit doet zij enerzijds door mensen een beschermde werkplek te bieden, anderzijds door mensen te begeleiden naar een reguliere arbeidsplaats.

Het bezoek van de heer Remkes aan Schagen begint om 9:30 uur, waarbij hij zich vooral laat informeren en Noorderkwartier zal bezichtigen. De heer Remkes wordt om 11:30 uur uitgenodigd voor het planten van een boom als blijvende herinnering aan zijn bezoek. Het programma eindigt om 12:00 uur. Tussen 12:00 en 13:00 uur is een besloten bijeenkomst met het college.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl