Algemeen: 14 november 2014 Jongeren uit Noord-Holland (oa uit Hippolytushoef en Den Oever) voelen Statenleden aan de tand - Provinciaal Jeugddebat in provinciehuis Noord-Holland op 26 november 2014

Op woensdag 26 november 2014 zetten jongeren uit Noord-Holland 'hun' politici weer op scherp tijdens het Provinciaal Jeugddebat. In het provinciehuis te Haarlem gaan de jongeren in debat met verschillende Statenleden. Van de deelnemende jongeren worden er 12 geselecteerd die doorgaan naar het 20e Nationaal Jeugddebat in april 2015 in de Tweede Kamer. Het Provinciaal Jeugddebat Noord-Holland wordt georganiseerd door NJR in samenwerking met provincie Noord-Holland.

De provinciale politiek beslist veel voor jongeren. Daarom is het belangrijk dat zij van zich laten horen. De jonge debaters confronteren onder andere Nico Papineau Salm (PvdA), Servaz van Berkum (GroenLinks) en Jerry Kramer (VVD) met hun meningen over onderwerpen die zij zelf belangrijk vinden, waaronder:

Elvira Sweet (Gedeputeerde) opent het debat.

Deelnemende jongeren zijn afkomstig uit o.a.:

Niet alleen de jongeren uit Noord-Holland laten hun stem horen.

NJR organiseert ook in alle andere provincies debatten. Door mee te doen aan het Provinciaal Jeugddebat maken jongeren kans op deelname aan het 20e Nationaal Jeugddebat, dat in april 2015 plaatsvindt in de Tweede Kamer. Tijdens dit debat zullen de geselecteerde jongeren uit iedere provincie, in totaal zo'n 150 jongeren, in debat gaan met Kamerleden, staatssecretarissen en ministers.

NJR

NJR is het netwerk van jongeren in Nederland die ertoe willen doen door te gaan voor wat hen ligt en daarmee anderen te raken.

Bij NJR werken ruim 30 jonge mensen en honderden vrijwilligers aan (media)campagnes en projecten voor jongeren. Daarnaast adviseert NJR overheden en allerlei andere organisaties over jeugdbeleid.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl