Algemeen: 01 december 2014 Galadiner ROC Horizon College brengt recordbedrag op voor Het Vergeten Kind

Heerhugowaard - Ruim honderddertig leerlingen van het ROC Horizon College, sector Handel & Dienstverlening in Heerhugowaard, organiseerden op zaterdag 22 november 2014 een galadiner, waarvan de opbrengst geheel ten goede kwam aan Het Vergeten Kind. Er werd een recordbedrag opgehaald van maar liefst Ä 25.365,-.

De leerlingen van het Horizon College hebben zich wekenlang voorbereid op dit enorme evenement. Proefkoken, bestellingen doorgeven, plattegronden maken, parkeerbeheer regelen, wijnen selecteren. Steven Opgelder en Mark van de Bel, laatstejaars leerlingen van de mbo-opleiding Facilitair Leidinggevende organiseerden het facilitaire deel van de avond. Geert Jan Borst van de mbo-opleiding Manager/Ondernemer Horeca organiseerde alle horecagerelateerde zaken. Zij hebben zich twee maanden voorbereid op dit grote evenement, voor hen het afstudeerproject.

Mark en Steven gaven aan dat alles begon met een plan van aanpak. "Daarna vergaderingen beleggen, personeel werven, het draaiboek opstellen, de opbouw organiseren, bestellijsten maken en bestellingen doen; van de kapstokken tot het peper en zoutstel op de tafels. Wij hebben de nodige ervaring opgedaan met dit project. Al drie jaar werken we mee tijdens het galadiner, eerst in de garderobe, toen als helpende hand en vorig jaar als leidinggevende, de assistent van de projectleiding. Wij hebben het grootste plezier in dit werk met oog voor de gasten. Je werkt er dan ook naar toe om deze avond als projectleider te mogen uitvoeren met elkaar. Het is hectisch, maar we hebben alles onder controle, aldus Steven."

Geert Jan Borst komt ontspannen over. "De voorbereiding heeft enige stress opgeleverd, maar nu het eenmaal zover is heb ik er alle vertrouwen in dat het goed verloopt. Ik ben voor het eerst als leerling verantwoordelijk voor de bediening. Ik heb gastheren en -vrouwen geworven, diensten ingedeeld, een serveermethode voorgeschreven en doorgevoerd. Alle gasten aan een tafel krijgen tegelijk hun bord geserveerd door vijf gastheren/-vrouwen." In praktijk prachtig om te zien hoe dit als een geoliede machine verloopt.

Naast de fantastische prestaties van alle leerlingen van de opleiding Kok en Gastheer/Gastvrouw en afdeling Brood & Banket, Detailhandel en Facilitaire Dienstverlening, werden de 320 gasten verwelkomd door een spectaculaire openingsact van leerlingen van de afdeling Sport & Bewegen en verder de hele avond vermaakt door diverse artiesten, zoals Pasta e Basta en Charly Luske.

Met een veiling en een loterij werd nog extra geld opgehaald voor het goede doel. De leerlingen een ervaring rijker, de gasten een mooie en culinaire avond, en meer vergeten kinderen een fijn leven waarin zij weer gewoon kind kunnen zijn.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl