Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 02 december 2014 Commissaris van de Koning Remkes bracht bezoek aan Schagen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Woensdagmorgen 26 november 2014 bracht Commissaris van de Koning Johan Remkes een ambtsbezoek aan Schagen. Hij bracht een bezoek aan het werkvoorzieningsschap Noorderkwartier op bedrijventerrein Witte Paal. Hier was ook het college van burgemeester en wethouders bij aanwezig, evenals leden van gemeenteraad van Schagen.

Remkes stelde zich als bestuurder van de provincie Noord-Holland op de hoogte van wat er leeft in de kernen van gemeente Schagen. Noorderkwartier kreeg extra aandacht, omdat juist hier in de praktijk wordt gebracht dat alle mensen actief kunnen zijn in de samenleving.

Noorderkwartier N.V. is in de Kop van Noord-Holland het ontwikkelbedrijf voor mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Door begeleiding kunnen zij zich op verschillende niveaus zowel binnen als buiten de muren van Noorderkwartier ontwikkelen. Zij doen tevens werkervaring op, komen in een werkritme en leren nieuwe vaardigheden en competenties. Noorderkwartier geeft enerzijds mensen een beschermde werkplek, anderzijds begeleidt Noorderkwartier mensen naar een reguliere arbeidsplaats.

De heer Remkes plantte een boom, als blijvende herinnering aan zijn bezoek. Twee medewerkers van Noorderkwartier stelden hem vragen, over de toekomst van Noorderkwartier en wat als het zou verdwijnen. "Dat zou een sociaal drama zijn,"

reageerde Remkes. Hij vertelde er meteen bij dat Noorderkwartier niet bang hoeft te zijn. "Als je kwaliteit levert en goede diensten aanbiedt, hoef je je geen zorgen te maken." Remkes toonde zich positief over wat hij allemaal zag bij Noorderkwartier. Hij vond het een uitstekend werkbezoek en dat gemeente Schagen trots mag zijn op dit bedrijf.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl