Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 02 december 2014 Regio kop van Noord-Holland tekent samenwerkingsafspraken Jeugdhulp

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Op 28 november 2014 hebben de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel de samenwerkingsafspraken met de Raad voor Kinderbescherming regio Noord-Holland en de gecertificeerde instellingen, rondom het gedwongen kader jeugdhulp, getekend. Hiermee wordt voldaan aan de voorwaarde van het Rijk om voor 1 december 2014 de afspraken rond te hebben.

Wat verandert er?

Vanaf 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor alle vormen van jeugdzorg en -hulp, inclusief het gedwongen kader jeugdhulp. De hulpverlening in het gedwongen kader is gericht op gezinnen, waarbij de veiligheid in gevaar is en/of sprake is van een delict. De gemeente grijpt dan (tijdelijk) in via een uitspraak van de rechter. De rechter kan bijvoorbeeld een onder toezichtstelling uitspreken, een jongere uit huis plaatsen, of jeugdreclassering opleggen.

Samenwerkingsafspraken

De vier Kop gemeenten tekenen de samenwerkingsafspraken met de Raad voor Kinderbescherming regio Noord-Holland en met de Gecertificeerde Instellingen.

Onder de Gecertificeerde Instellingen vallen: de Jeugd- en Gezinsbeschermers, De William Schrikker Stichting Jeugdbescherming en Jeugdreclassering en het Leger des Heils Jeugdbescherming en Jeugdreclassering. De samenwerkingsafspraken gelden voor zowel de samenwerking met de lokale wijkteams als met Veilig Thuis (het Advies- en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling).

Zorgcontinuïteit

Cliënten die nu jeugdzorg ontvangen, behouden hun zorg volgend jaar. In de Jeugdwet 2015 is tevens vastgelegd dat cliënten recht hebben op continuering van zorg bij dezelfde aanbieder. Hiermee wordt de zorg volgend jaar geborgd.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl