Algemeen: 03 december 2014 Ongediertebestrijding gemeente Schagen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Met de wintermaanden op komst trekken muizen, ratten, mollen, wespen en ander ongedierte naar de bebouwde omgeving. De gemeente Schagen bestrijdt de overlast van ongedierte in het openbaar gebied.

De aanwezigheid van ongedierte is niet in alle gevallen een reden om in te grijpen. De gemeente bestrijdt alleen actief als de overlast van het ongedierte gevaar oplevert voor de volksgezondheid, of de toegankelijkheid en veiligheid van wegen, paden en velden bemoeilijkt of verhindert.

Heeft u overlast?

Als u overlast ervaart van dieren op uw eigen terrein, moet u in beginsel deze zelf bestrijden. De gemeente kan u hierin natuurlijk wel adviseren en/of doorverwijzen naar een externe (private) ongediertebestrijder. Als het ongedierte zich op uw terrein bevindt en overlast of gevaar voor anderen kan veroorzaken, bent u verplicht dit te bestrijden. Laat u dit na, dan kan de gemeente dit alsnog besluiten zelf te doen en de kosten ervan op u verhalen.

Overlast melden

U kunt overlast van ongedierte melden via het forum van Meld & Herstel www.schagen.nl/inwoner/meld-en-herstel_41507/ of op het algemene telefoonnummer van de gemeente Schagen: (0224) 210 400.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl