Algemeen: 03 december 2014 Vuurwerk Voorlichting bij Hyksos in Callantsoog op woensdag 10 december 2014

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Op woensdag 10 december 2014 organiseert Stichting jeugd & jongerenwerk Hyksos en Stichting Welzijnsbevordering Kern8, een vuurwerk voorlichting voor alle bewoners uit Callantsoog en omgeving. De avond wordt ondersteunt door Bureau Halt en Kern8. Hyksos is vanaf 19.00 uur open en de voorlichting start vanaf 19.30 uur. Tieners, ouders en geïnteresseerde zijn van harte welkom om deze avond bij te wonen.

Halt voorkomt, bestrijdt en bestraft jeugdcriminaliteit door bewustwording en gedragsbeïnvloeding van jongeren en hun ouders. Daartoe geven zij onder andere voorlichtingen op scholen over verschillende thema’s. Op diverse locaties geeft Halt binnenkort de voorlichting ‘Overlast rond de jaarwisseling’. Doel van de voorlichting, tieners weten hoe ze (betrokkenheid bij) overlastsituaties rondom de jaarwisseling kunnen voorkomen.

Halt vindt het raadzaam om ook ouders te betrekken vanuit hun rol als opvoeder en voorbeeldrol.

De voorlichting gaat over verschillende vormen van overlast die spelen rondom de jaarwisseling en de gevolgen voor een ander. Denk daarbij aan vernielingen, brandstichting en baldadig gedrag met (illegaal) vuurwerk. Halt gaat ook in op de regels rondom vuurwerk en vertellen ze de tieners hoe ze veilig vuurwerk kunnen afsteken. Veel tieners op deze leeftijd zijn erg gevoelig voor wat leeftijdsgenootjes doen en vinden en handelen in de groep vaak anders dan alleen (groepsdruk). Daarom speelt het thema groepsdruk een belangrijke rol in de Halt voorlichting.

Hyksos is gevestigd aan de Jewelweg 8a te Callantsoog. De ingang bevind zich aan de zijkant van het pand. Voor overige informatie en/of vragen kunt u contact opnemen met:

of 06 24 36 81 57 of via of (0224) 581 689

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl