Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 05 december 2014 Symposium 15 jaar KIMO Nederland en België een groot succes

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - KIMO Nederland en België vierde haar 15-jarig bestaan op 20 november 2014. Het werd gevierd met een symposium op het Forteiland in IJmuiden. Gelijktijdig werden ook de Green Deals 'Schone stranden' en 'Visserij voor een schone Zee' ondertekend. De gemeente Hollands Kroon is ook aangesloten bij KIMO.

KIMO Nederland en België is onderdeel van KIMO International. KIMO International is in 1990 in Denemarken opgericht. De Noorse afkorting KIMO staat voor 'Kommunenes Internasjonale Miljorganisasjon' en is een vereniging van kustgemeenten met gemeenschappelijke belangenorganisatie van lokale overheden.

De organisatie strijdt tegen de vervuiling van de Noordzee, Ierse zee, Noordoostelijke Atlantische oceaan en de Baltische zee. KIMO International heeft 160 gemeenten in 16 landen.

Lees op de website van KIMO Nederland en België - www.kimonederlandbelgie.org - het hele bericht over het ondertekenen van de Green Deals op 20 november 2014.

Leden van KIMO tekenen samen de Green Deals. Wethouder Theo Meskers was helaas niet aanwezig. Hij tekent op een ander moment namens de gemeente Hollands Kroon.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl