Algemeen: 08 december 2014 Europese gelden voor innovatie Noord-Hollandse economie

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Vanaf februari volgend jaar is tot 2020 € 42,5 miljoen Europees geld beschikbaar voor de economie in Noord-Holland. De gelden uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) zijn bedoeld voor innovatie en een koolstofarme economie. De bedragen komen definitief beschikbaar nadat de vier Randstadprovincies en de vier grote steden in januari gezamenlijk een convenant hebben gesloten.

Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland bestemmen van het totale bedrag ruim € 32,5 miljoen aan het versterken van onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie van de economie in Noord-Holland. Daarvan komt ruim € 15,5 miljoen beschikbaar voor het regionale programma van de gemeente Amsterdam.

GS bestemmen van het totale bedrag bijna € 9 miljoen aan koolstofarme economie, waarvan ruim € 3,8 miljoen beschikbaar komt voor het regionale programma voor de gemeente Amsterdam.

Elvira Sweet, gedeputeerde Europa: 'De Randstadprovincies hebben zich in Brussel gezamenlijk ingespannen voor de beschikbaarstelling van EFRO-gelden voor de economie van de Randstadprovincies. Ik ben blij dat we met het Europese geld werk kunnen maken van een duurzame economie in Noord-Holland.'

De subsidieregeling voor EFRO-gelden wordt vanaf februari 2015 opengesteld. Van het totale bedrag is € 21,8 miljoen in 2015 beschikbaar voor subsidies. De economische agenda van de provincie Noord-Holland en het koersdocument duurzame energie zijn leidend voor de inzet van de middelen bij projecten.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl