Algemeen: 15 december 2014 Gemeente Texel stopt met verstrekken van rattengif

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - De gemeente Texel stopt per direct met het verstrekken van rattengif. Door gewijzigde regelgeving mag rattengif vanaf 4 januari 2015 niet meer buiten gebruikt worden. Door deze aankondiging hebben leveranciers hun voorraden beperkt en is er momenteel geen rattengif met de werkzame stof bromadiolon beschikbaar.

Per 4 januari 2015 is het gebruik van rattengif alleen nog binnen toegestaan.

Agrariërs moeten een opleiding volgen om ratten binnen met gebruik van gif daadwerkelijk te mogen bestrijden. Gebruik van rattengif om gebouwen en landerijen is vanaf 4 januari 2015 alleen nog mogelijk als de gebruiker IPM (Integrated Pest Management) gecertificeerd is.

Bruine ratten kunnen gevaar vormen voor de volksgezondheid en schade toebrengen aan bijvoorbeeld landbouwgewassen. De verantwoordelijkheid voor het bestrijden van ongedierte op eigen terreinen berust bij de eigenaar of gebruiker. De gemeente bestrijdt ratten op haar eigen grondgebied. Momenteel wordt door de plaagdierbestrijders van de gemeente en het Hoogheemraadschap gebruik gemaakt van een zogenaamde rodenator. Dit is een apparaat waarbij door het inbrengen en ontsteken van een gasmengsel in het rattenhol een kleine ontploffing wordt gemaakt waarbij de ratten direct worden gedood.

Hoe kunt u zelf rattenoverlast voorkomen

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl