Algemeen: 16 december 2014 Workshop Zandkastelen 'En de kinderen scheiden mee' eind januari 2015 in Schagen

Vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin Schagen vindt eind januari 2015 (26 januari ouderbijeenkomst, 31 januari 2015 kinderworkshop) de gratis workshop ‘En de kinderen scheiden mee’ plaats. Als ouders/opvoeders scheiden, scheiden de kinderen mee.

Alles wat vertrouwd was, gaat ineens veranderen. Kinderen kunnen in deze onzekere periode een steuntje in de rug goed gebruiken. De workshop besteedt hier aandacht aan. Het is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. De workshop vindt plaats in Gezondheidsplein Zuiderweg, Zuiderweg 25 in Schagen.

Inhoud van de workshop

De workshop geeft kinderen handvatten om met de (aanstaande) echtscheiding om te gaan. Zij leren onder andere hoe zij gevoelens ten aanzien van de scheiding bij zichzelf kunnen herkennen en deze te uiten.

Voorafgaand aan de workshop vindt een aparte ouderbijeenkomst plaats.

Ouders/opvoeders krijgen dan informatie over wat een echtscheiding betekent voor een kind. Daarnaast geeft de trainer tips om op de juiste manier in gesprek te gaan met hun kind over de echtscheiding. De workshop is bedoeld voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Data, tijdstip, locatie en kosten

Data en tijdstip: ouderbijeenkomst: 26 januari 2015 van 20.00-21.00 uur
workshop voor de kinderen: 31 januari 2015 van 09.00-12.00 uur

Locatie: Gezondheidsplein Zuiderweg, Zuiderweg 25, 1741 NA Schagen

Kosten: aan deze workshop zijn geen kosten verbonden

Meer informatie en aanmelden

Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via www.ggdhn.nl/cursussen

Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via of 088-0100557. (Bron: GGD Hollands Noorden)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl