Algemeen: 29 december 2014 Gemeente Schagen doet mee aan de inzameling van gesnoeide taxus voor kankerpatiënten

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Wethouder Sigge van der Veek en fractievoorzitter Merieke Bredewold van de politieke partij Wens4U plantten twee nieuwe taxussen bij de ingang van de Muziektuin op dinsdagmiddag 23 december 2014.

In de jongste scheuten van de TAXUS BACCATA zit de grondstof baccatine, een belangrijke grondstof voor het maken van kankerbestrijdende medicijnen. Uit één kubieke meter taxussnoeisel wordt één dosis taxol gewonnen, het hoofdbestanddeel van chemotherapieën. De landelijke stichting 'Vergroot de hoop' wil daarom zoveel mogelijk taxussnoeisel verzamelen en Merieke Bredewold heeft namens de stichting aan gemeente Schagen gevraagd mee te doen.

Gemeente Schagen heeft dus dit jaar, samen met onze inwoners, meegedaan aan de landelijke actie om gesnoeide taxustakken te verzamelen. De totale opbrengst was in Schagen ruim 4 kubieke meter (4.15). In feite kunnen hiermee vier patiënten geholpen worden. De gemeente leverde het snoeisel vanaf gemeentelijk groen en de begraafplaatsen. In totaal is in Nederland 296 m3 opgehaald. De stichting wil de actie komend jaar uitbreiden. De stichting heeft gemeente Schagen beloond voor het meedoen met een bedrag van 165 euro, waarvoor de gemeente twee grote taxusstruiken heeft aangeschaft. Waardoor volgend jaar nog meer opgehaald kan worden. Deze struiken komen te staan voor de ingang van de Muziektuin, ingang aan de Loet, in Schagen.

Gemeente Schagen is van plan om ook in het komend voorjaar mee te doen aan de inzamelingsactie. Ook inwoners kunnen de hoop van veel mensen vergroten door hun jong taxussnoeisel in te leveren op de gemeentewerf aan de Zijperweg 12b-c in Schagen. De werf is in januari 201+ weer open van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 15.30 uur. Meer informatie over de landelijke actie is te vinden op www.vergrootdehoop.nl

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl