Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 30 december 2014 Waterschapsverkiezingen: lokale partijen Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier bekend

HHNK logoBron: HHNK - Zes lokale partijen hebben hun naam laten registreren voor de verkiezingen van ons nieuwe algemene bestuur:

Tot en met 22 december 2014 was registratie van een naam mogelijk. Na 2 februari 2015 is de definitieve lijst van deelnemende partijen bekend. Dat is de dag waarop (landelijke) partijen die deel willen nemen aan de waterschapsverkiezingen hun kandidatenlijst kunnen indienen.

Op woensdag 18 maart 2015 zijn er tegelijkertijd verkiezingen voor de algemene besturen van de waterschappen en voor Provinciale Staten. Het is voor het eerst dat er stembusverkiezingen zijn voor het waterschapsbestuur. Stemgerechtigden brachten voorheen hun stem schriftelijk uit. Het is ook voor het eerst dat de twee verkiezingen op één dag vallen. Kiezers ontvangen in 2015 twee stempassen waarmee zij aan beide verkiezingen kunnen deelnemen.

Indeling waterschapsbestuur

Ons algemene bestuur telt 30 leden. We onderscheiden vier categorieën: ingezeten (inwoners), bedrijfsleven, agrariërs en terreinbeheerders. De verkiezingen van 18 maart 2015 zijn voor de 23 leden uit de categorie ingezetenen. Daarnaast worden er 3 leden aangewezen door de Kamer van Koophandel (namens het bedrijfsleven), 3 door de Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) Noord (namens de agrariërs) en 1 door het Bosschap (namens de terreinbeheerders).

Het bestuur besluit over beleid en projecten, stelt de begroting vast en daarmee de belastingtarieven, en controleert alle projecten en uitgaven. De nieuwe leden van de vier categorieën worden tegelijkertijd geïnstalleerd. Na installatie kiest het algemene bestuur uit zijn midden de hoogheemraden die met de dijkgraaf het dagelijks bestuur vormen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl