Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 21 januari 2015 Opleiding Consulent Publieke Dienstverlening kweekvijver voor jong talent non-profitorganisaties

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - De randvoorwaarden zijn vastgelegd, er zijn afspraken gemaakt, ruim voldoende en gevarieerde stageplaatsen beschikbaar en misschien nog wel het belangrijkste: alle betrokkenen - van docent tot burgemeester - zijn zeer enthousiast.

Met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst is de nieuwe mbo-opleiding Consulent Publieke Dienstverlening officieel een feit. Vanaf nu kunnen leerlingen zich inschrijven voor deze opleiding op niveau 4+, die is bedoeld als kweekvijver voor jong talent voor non-profitorganisaties. De opleiding gaat van start in augustus 2015. Leerlingen kunnen straks niet alleen stagelopen bij de gemeente Hollands Kroon, die het initiatief nam voor de samenwerking met het ROC Kop van Noord-Holland, maar ook bij een groot aantal andere gemeentes en overheidsorganisaties.

Burgemeester Nawijn: "Hollands Kroon is na de fusie direct innoverend van start gegaan. Dat schept de mogelijkheid om op dat moment vernieuwingen door te kunnen voeren. Het is mooi om te zien dat initiatieven die wij ontplooien binnen onze organisatie door andere gemeenten en instellingen positief worden opgepakt. Op dit moment worden stageplaatsen gecreëerd door de gemeenten Castricum, Enkhuizen, Hoorn, Medemblik, Schagen en Texel, alsmede door GGD Hollands Noorden, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Woontij. Ook andere overheidsinstellingen hebben hun interesse kenbaar gemaakt. Uitgangspunt binnen de opleiding is de moderne dienstverlening: minder ambtelijk, meer met inwoners aan tafel."

Co-productie tussen Hollands Kroon en ROC

Aad de wit, voorzitter college van bestuur ROC Kop van Noord-Holland: "Deze opleiding is het resultaat van een prachtige co-productie tussen de gemeente Hollands Kroon en ons ROC. Bij de uitvoering van een opleiding zijn we als ROC uiteraard gebonden aan de kwaliteitseisen die de onderwijsinspectie stelt.

Dankzij de samenwerking kunnen we een bol-opleiding aanbieden die leerlingen extra's biedt in de vorm van veel praktijk, gevarieerde opdrachten op verschillende vakgebieden én (interne) trainingen. Stageplaatsen zijn er in ieder geval genoeg. Ik roep jongeren met lef, die begrijpen wat dienstverlening betekent, dan ook op om langs te komen tijdens onze open avond in Schagen (Hofstraat 13): donderdag 5 februari 2015 van 18.00 - 21.00 uur. Ik ben er zeker van dat zij net zo enthousiast zijn over de inhoud van deze opleiding als wij."

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl