Algemeen: 28 januari 2015 Openbaar Wi-Fi in Callantsoog en Schagen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Donderdag 22 januari 2015 werd door Hans Blaauw, Kees de Wit (namens de OFS) en wethouder André Groot (namens de gemeente) het openbare Wi-Fi officieel in gebruik genomen. Dit gebeurde op het Dorpsplein in Callantsoog nabij IJsie Prima.

Het openbare Wi-Fi is gratis voor iedereen te gebruiken op het Dorpsplein en een deel van het strand in Callantsoog én op de Gedempte Gracht en de Markt in de stad Schagen. Het Wi-Fi-netwerk is voor de helft betaald door de provincie Noord-Holland door middel van een subsidie; de andere helft is betaald door de OFS. De gemeente heeft de aanloopkosten van het project om tot de aanleg van het Wi-Fi-netwerk te komen voor haar rekening genomen. Het bedrijf Rison uit Schagen heeft het draadloze netwerk aangelegd. Het gaat hier om een proef van drie jaar waarbij 15 ondernemers in Schagen en Callantsoog zijn aangesloten. De OFS doet op dit moment nog onderzoek of het openbare wifi-netwerk langs de kust en het strand uitgebreid kan worden.

Met het Wi-Fi-netwerk wordt de gemeente Schagen nog aantrekkelijker om te winkelen en te recreëren. De aanwezigheid van internetvoorzieningen is belangrijk geworden voor het aantrekken en vasthouden van toeristen. Een groot deel van het publiek dat hier komt om te winkelen en recreëren heeft een smartphone, tablet of ander draadloos toestel met internet op zak. Een duidelijke trend is dat het publiek dit gebruikt tijdens het shoppen, een terrasbezoek of als ze op het strand zijn. Wel of niet Wi-Fi kunnen aanbieden bepaalt steeds vaker of iemand voor een camping, restaurant, strand of stadsbezoek kiest.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl