Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privavy verklaring

Algemeen: 05 februari 2015 Nieuw beleid huishoudelijke hulp gemeente Schagen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - De gemeenteraad van Schagen heeft een besluit genomen over de toekomst van de huishoudelijke hulp in onze gemeente. Dit besluit is het gevolg van veranderd landelijk beleid (invoering Wmo 2015).

Voor wie geldt dit nieuwe beleid?

Dit nieuwe beleid geldt voor inwoners die gebruik maken van huishoudelijke hulp 1. Deze hulp is voornamelijk gericht op het schoonmaken van de woning.

Huishoudelijke hulp 2 wordt onveranderd doorgezet. Bij deze vorm van hulp is schoonmaken gecombineerd met taken als signalering en regie voeren over het huishouden. Alle bestaande cliënten ontvangen van ons een brief. Daarin staat welke vorm van huishoudelijke hulp zij ontvangen en wat dit voor hen betekent.

Ook informeren wij hen hierin over de overgangsregeling.

Hoofdlijnen

Het nieuwe beleid van huishoudelijke hulp 1 komt in hoofdlijnen op het volgende neer:

Overgangsregeling voor bestaande cliënten van huishoudelijke hulp 1

Om de overgang naar de nieuwe situatie zo soepel mogelijk te maken, krijgen alle gebruikers van huishoudelijke hulp 1 een ruime overgangsregeling. Deze regeling houdt in dat er tot 1 september 2015 niets voor hen verandert. Daarna hebben zij nog mogelijkheden voor een geleidelijke overgang. Meer informatie voor gebruikers van huishoudelijke hulp 1 vindt u hier

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl