Algemeen: 11 februari 2015 Hollands Kroon en Schagen: Extra controle door scholen op regels leerplicht rondom voorjaarsvakantie

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - De Leerplichtwet biedt scholen alleen in zeer uitzonderlijke gevallen ruimte voor het toekennen van extra (vakantie)verlof aan kinderen. In de praktijk worden die regels soms verschillend toegepast.

Het Regionaal Bureau Leerlingzaken (RBL) vindt het belangrijk dat alle ouders van leerlingen in de regio er op kunnen rekenen dat verzoeken om extra verlof op dezelfde manier worden beoordeeld. Met de voorjaarsvakantie voor de deur, heeft het RBL alle scholen in Hollands Kroon en Schagen extra opgeroepen de regels voor het verlenen van extra vakantieverlof strikt te hanteren.

Ongeoorloofd schoolverzuim

Wanneer ouders ondanks een afwijzing van hun verzoek om extra vakantieverlof toch buiten de schoolvakanties op vakantie gaan, zijn zij in overtreding. De scholen zijn in wettelijk verplicht de leerplichtambtenaar op de hoogte te stellen van ongeoorloofd schoolverzuim. De leerplichtambtenaar stelt vervolgens een onderzoek in en kan uiteindelijk proces verbaal tegen de ouders opmaken.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl