Algemeen: 16 februari 2015 Er valt wat te kiezen: kijk ook voor HHNK op kieskompas.nl

HHNK logoBron: HHNK - Woensdag 18 maart 2015 zijn er in nederland verkiezingen voor een nieuw waterschapsbestuur. Op die dag kunnen zo'n 900.000 noord-hollanders hun stem uitbrengen op één van de 296 kandidaten voor een nieuw bestuur van hoogheemraadschap hollands noorderkwartier. Om hen te helpen bij hun keuze, is vandaag het kieskompas voor de waterschapsverkiezingen gelanceerd.

kieskompas

het kieskompas helpt mee een keus te maken op welke partij te stemmen. Dit hulpmiddel op internet is ingedeeld per waterschap. Na het beantwoorden van 30 stellingen wordt de kiezer geplaatst in het politieke landschap, te midden van alle partijen die deelnemen in zijn gebied. Ieder standpunt wordt gemotiveerd met een tekst uit het verkiezingsprogramma. Kieskompas is hierbij volledig transparant: met één muisklik worden alle partijposities en onderbouwingen zichtbaar. Zo kunnen kiezers hun opvattingen over ieder onderwerp vergelijken met die van de partijen. In het werkgebied van het hoogheemraadschap doen 296 kandidaten namens twaalf partijen mee.

Twee verkiezingen op één dag

de waterschapsverkiezingen vinden gelijktijdig plaats met die voor de provinciale staten. De gemeenten organiseren deze verkiezingen. Elke gemeente verzorgt voor beide verkiezingen de stempassen en kandidatenlijsten voor de stemgerechtigde inwoners. Bij de waterschaps-verkiezingen kan iedereen van 18 jaar en ouder stemmen op een kandidaat voor het nieuwe waterschapsbestuur. Met het uitbrengen van hun stem beslissen kiezers mee over de besteding van het belastinggeld voor de waterschappen.

Dus kies op 18 maart 2015 partij met www.kieskompas.nl

De verkiezingen zijn te volgen op twitter via

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl