Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 17 februari 2015 2014 voor Home-Start Hollands Kroon/Schagen succesvol verlopen

GGD Hollands Noorden voert sinds februari 2014 Home-Start uit voor de gemeenten Hollands Kroon en Schagen. Home-Start biedt opvoedondersteuning thuis voor gezinnen met jonge kinderen en wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Na een actieve wervingscampagne zijn 24 vrijwilligers getraind en zijn zij in staat gezinnen te ondersteunen en een luisterend oor te bieden. Dit is een prachtig resultaat voor het eerste jaar. 18 gezinnen maken inmiddels gebruik van Home-Start. Gezinnen kunnen zich nog aanmelden!

2014 voor Home-Start succesvol verlopen

In 2014 heeft Home-Start Hollands Kroon/Schagen een vliegende start gemaakt. Een wervingsactie voor vrijwilligers leverde 65 potentiële vrijwilligers op. Na een selectietraject zijn 24 vrijwilligers getraind. De overige aanmeldingen zijn doorgespeeld naar de Vrijwilligerscentrale of op een wachtlijst geplaatst.

Gezinnen kunnen zich aanmelden!

Gonny Aland, coördinator Home-Start: "De aanmeldingen komen nu binnen. We hebben de mogelijkheid om nog meer gezinnen ondersteuning te bieden. Gezinnen kunnen zichzelf ook aanmelden bij Home-Start. Wat kunnen de gezinnen verwachten? Ieder gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat: ziekte, moeilijkheden met de kinderen, weinig contact met vrienden en familie, gebrek aan geld of spanningen met de partner. Meestal kan men zulke problemen zelf oplossen, maar soms is het een opluchting als iemand tijd heeft om te luisteren of een handje helpt bij het goed regelen van praktische zaken. Een vrijwilliger van Home-Start kan een gezin een steuntje in de rug bieden." Jaarrapport 2014 is uit

Jaarlijks geeft Home-Start Hollands Kroon/Schagen een jaarrapport uit. Het jaarrapport 2014 van Home-Start Holland Kroon/Schagen is in februari 2015 uitgebracht en is op te vragen bij Gonny Aland, coördinator Home-Start Hollands Kroon/Schagen, via .

Internationale erkenning

Het opvoedondersteuningsprogramma Home-Start is in april 2014 erkend als 'best practice' door het Europees platform voor Investeren in Kinderen, een initiatief van de Europese Unie. Dit is een prachtige beloning voor de inzet van alle ouders, vrijwilligers en coördinatoren. Home-Start wordt wereldwijd in 22 landen uitgevoerd en in Nederland in 130 gemeenten.

Aanmelding en informatie

Voor aanmelding en meer informatie kan men bellen/mailen naar Gonny Aland, coördinator Home-Start Hollands Kroon/Schagen, ma t/m do tel.: 06 13123333, mail: . Op www.home-start.nl vindt men meer informatie over Home-Start. (Bron: GGD Hollands Noorden)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl