Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 24 februari 2015 Gemeente Hollands Kroon: Aanslagbiljetten eind februari 2015 in de bus

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Binnenkort valt bij u het aanslagbiljet van de gemeente op uw mat. Wij versturen deze eind februari 2015. Op het aanslagbiljet staan de gemeentelijke belastingen. Ook wordt de WOZ-waarde voor 2015 hierop vermeld, als dit voor u van toepassing is.

De gemeente heeft de WOZ-waarde (waardering onroerende zaken) van uw eigen woning, bedrijfspand en/of grond voor het jaar 2015 opnieuw vastgesteld. Als u het gevoel heeft dat de WOZ-waarde niet correct is, raden wij u aan om eerst het taxatieverslag te bekijken. Dit doet u via de webwinkel WOZ/belastingen (www.hollandskroon.nl)

U ziet direct of de bij ons bekende gegevens van uw object(en) ook juist zijn.

Informeel contact over WOZ-waarde

Als u het niet met de waarde eens bent, neem dan contact met ons op. Wij willen net als u dat de WOZ-waarde klopt. De gemeente heeft er geen enkel belang bij om de waarde te hoog vast te stellen. In 2014 zijn naar aanleiding van telefoongesprekken en e-mails van inwoners diverse WOZ-waarden aangepast. Als blijkt dat er een fout is gemaakt bij het vaststellen van uw WOZ-waarde passen wij deze voor u aan. Ook als u van mening bent dat een aanslag onjuist is, bel ons dan even. Dit informele contact is mogelijk tot vijf weken na dagtekening van het aanslagbiljet.

Bezwaar maken altijd gratis

Komt u er met een van onze medewerkers van WOZ/Belastingen niet uit, dan kunt u formeel bezwaar maken. Doe dit binnen zes weken na de dagtekening van het aanslagbiljet. Bezwaar maken is altijd gratis en u hebt er zelden een gespecialiseerd bureau voor nodig.

WOZ-waarde lager maar toch een hogere aanslag?

Ieder jaar in november 2015 stelt de gemeenteraad de begroting vast. In deze begroting wordt ook vastgelegd wat de gewenste opbrengst van de onroerende zaakbelasting is. De opbrengst ten opzichte van 2014 is verhoogd. Dit betekent ook dat u meer onroerende zaakbelasting betaalt, ondanks dat de WOZ-waarde is gedaald.

Tarief voor rioolheffing lager

Het tarief van de rioolheffing is voor 2015 flink lager dan het tarief van 2014.

Door efficiënter te werken en 25 procent van het riool niet te vervangen maar alleen van een nieuwe binnenkant te voorzien, dalen de kosten voor het onderhoud van het riool.

Vragen

Hebt u nog vragen? Kijk dan eerst even bij de veelgestelde vragen http://www.hollandskroon.nl/leven/veelgestelde-vragen-woz_3729/

Staat uw vraag er niet bij, belt u dan met de medewerkers van WOZ/Belastingen via tel. 088-321 5000. Ook kunt u uw vraag of opmerking melden via het contactformulier op www.hollandskroon.nl. Wij helpen u graag en altijd gratis!

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl