Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 24 februari 2015 Vervolgbijeenkomst hinder schutsluis Den Oever op 6 maart 2015

De Afsluitdijk gaat versterkt worden. Onderdeel daarvan is dat er een hoogwaterkering vóór de bestaande sluis in de voorhaven zal worden gebouwd. Rijkswaterstaat bereidt daarvoor een besluit voor. Ook wordt de procedure voor het selecteren van een aannemer die het werk gaat uitvoeren voorbereid.

Onderzoek

De werkzaamheden aan de Afsluitdijk vinden naar verwachting plaats tussen 2017 en 2021. Deze werkzaamheden zullen leiden tot hinder voor het scheepvaartverkeer. Op 12 december 2014 vond de eerste bijeenkomst rondom hinder schutsluis Den Oever plaats. De documentatie van deze bijeenkomst vindt u op www.deafsluitdijk.nl/documenten/

Sinds 12 december 2014 heeft Rijkswaterstaat onderzoek uitgevoerd naar onder andere het beperken van volledige stremming van de schutsluis in Den Oever. Hierbij informeren wij u, vooruitlopend op de volgende bijeenkomst, over de uitkomsten van dit onderzoek.

Volledige stremming kan worden beperkt tot maximaal drie maanden. Deze stremming mag alleen plaatsvinden in de periode tussen 1 oktober en 1 april van het daarop volgende jaar.

De volgende bijeenkomst vindt plaats op vrijdagavond 6 maart 2015. Tijdens deze vervolgbijeenkomst vertelt Rijkswaterstaat u wat de resultaten zijn van de ingebrachte aandachtspunten.

Meer informatie

U kunt ons bereiken voor vragen en informatie via het e-mailadres . Mocht u geïnteresseerd zijn en geen uitnodiging hebben ontvangen, dan kunt u ons bereiken via het eerdergenoemde e-mailadres.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl