Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 25 februari 2015 Ontwerp Provinciaal Inpassingsplan Netuitbreiding Kop Noord-Holland bijeenkomsten op 23, 25 en 30 maart 2015 in Wieringerwerf, Wervershoof, Heerhugowaard

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben het Ontwerp van het Provinciaal Inpassingsplan op 27 januari 2015 vastgesteld. Vanaf 23 februari 2015 tot en met 7 april 2015 ligt het ontwerp Provinciaal inpassingsplan Netuitbreiding Kop Noord-Holland ter inzage voor inspraak bij de provincie Noord-Holland en de gemeenten Hollands Kroon, Heerhugowaard, Medemblik, Alkmaar.

Zienswijze indienen

U kunt van 23 februari 2015 tot en met 7 april 2015 een zienswijze indienen op de plannen. Dit kunt u doen via het digitale zienswijze formulier: http://fd9.formdesk.com/pnh/zienswijze_netwerkuitbreiding

U kunt ook per mail een zienswijze indienen door een e-mail te sturen naar: vermeld hierbij het zaaknummer 326406. Uiteraard is het ook mogelijk om per post uw zienswijze te verzenden. Richt in dat geval uw brief aan:

Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland
ter attentie van de heer G. Haenen
o.v.v. zaaknummer 326406
Postbus 3007
2001 DA Haarlem

Indien u mondeling uw zienswijze in wilt dienen, kunt u hiervoor een afspraak maken. Neemt u dan contact op via

Aanleiding Netuitbreiding

Om energielevering in de kop van Noord-Holland ook robuust te maken voor de toekomst, moet het bestaande energienetwerk worden versterkt en uitgebreid. Om dit te realiseren willen de netbeheerders TenneT en Liander in 2016 starten met de bouw van een nieuw 150/20kV -transformatorstation (op bedrijventerrein Agriport A7 in Middenmeer) en de aanleg van ondergrondse 150kV-kabelverbindingen naar de omliggende bestaande stations Westwoud, Anna-Paulowna en Oterleek via het nog te realiseren station De Weel. De geplande netuitbreiding zorgt ervoor dat het elektriciteitsnetwerk minder gevoelig is voor storingen en calamiteiten.

Daarnaast zorgt de netuitbreiding ervoor dat het geplande windpark Wieringermeer op tijd aangesloten kan worden.

Reikwijdte Provinciaal Inpassingsplan en besluitvorming

De provincie Noord-Holland, TenneT en Liander zijn samen op zoek gegaan naar een geschikte locatie voor het 150/20kV- transformatorstation (station Middenmeer) en de tracés voor de 150kV- kabelverbindingen (die ondergronds worden gerealiseerd). De voorkeurslocatie voor het station is een perceel op het terrein van Agriport A7 in de gemeente Hollands Kroon. In het ontwerp Provinciaal Inpassingsplan wordt de (keuze omtrent de) geselecteerde locatie voor het transformatorstation en de (afweging omtrent de) kabelverbindingen toegelicht. In het ontwerp Provinciaal Inpassingsplan worden daarnaast de locatie van het station en de ligging van de verbindingen vastgelegd.

Informatiebijeenkomsten voor omgeving station en ondergrondse kabel tracés

We nodigen u van harte uit om op een van onderstaande informatiebijeenkomsten te komen. Er worden drie informatieavonden georganiseerd. Alle avonden starten om 19.00 uur.

23 maart 2015:
omgeving Station Middenmeer en kabeltracé Middenmeer naar Anna Paulowna
Van der Valk hotel Wieringermeer
Terpstraat 49
Wieringerwerf

25 maart 2015:
omgeving kabeltracé Middenmeer naar Westwoud
Café Restaurant 't Fortuin
Dorpsstraat 190
Wervershoof

30 maart: omgeving kabeltracé Middenmeer naar Oterleek
Hotel Restaurant Jules
Gildestraat 2
Heerhugowaard

Meer informatie en contact

De nieuwsbrief, het Ontwerp PIP en meer informatie over het project vindt u op www.noord-holland.nl/netuitbreiding

Vragen kunt u stellen via

Stukken

Verschillende downloads zijn beschikbaar op www.noord-holland.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl