Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 27 februari 2015 Hollands Kroon: gratis compost ophalen op zaterdag 21 maart 2015

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Op zaterdag 21 maart 2015 kunt u gratis compost ophalen bij de biomassacentrale in Middenmeer (Koggenrandweg 1). Door deze compost te gebruiken in uw tuin, hergebruikt u uw gft-afval op een nuttige manier. U kunt een aantal zakken of een aanhanger meenemen om uw compost in te vervoeren. Let wel, het is verplicht om uw aanhanger af te dekken met een zeil of net.

Met deze compostactie willen HVC en de gemeente u bedanken voor uw inspanningen om gft-afval te scheiden. En dat kan niet beter dan door gratis compost uit te delen. Iedere volle groene minicontainer van 140 liter staat namelijk gelijk aan zo'n 15 tot 20 kilo compost. Optimaal hergebruik van uw gft, want compost gemaakt van gft is namelijk een super grondstof voor de bodem. Het verbetert de structuur van de grond en regelt de doorlaatbaarheid. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. Ten slotte gaat compost bodemziekten tegen.

Afval scheiden. Samen halen we eruit wat erin zit.

compostdag 2015 HVC zet zich met de gemeente in om samen met u afval zo goed mogelijk te scheiden. In afval zitten waardevolle materialen die kunnen dienen als grondstof voor nieuwe producten. Door afval goed te scheiden, worden deze materialen behouden. Zo maken we van uw gft- en groenafval niet alleen compost maar ook biogas. Gas dat gebruikt kan worden om huizen mee te verwarmen of zelfs om mee te koken. De eerste stap naar een schonere toekomst zet u thuis, met het zo veel mogelijk scheiden van gft- en groenafval.

Meer informatie

De compostactie van HVC vindt plaats op zaterdag 21 maart 2015 van 08.00 - 15.00 uur bij de biomassacentrale in Middenmeer (Koggenrandweg 1,1775 RG). Het is verplicht om uw aanhanger af te dekken met een zeil of net. Hierop staat een forse boete als u dit niet doet. Meer informatie over gft en het scheiden van afval vindt u op www.hvcgroep.nl, op www.compostdag.nl vindt u meer informatie over de compostdag.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl