Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 27 februari 2015 Een studie in de maritieme sector biedt baangarantie - carrièrebeurs op 26 maart 2015 in het Willemsoordcomplex in Den Helder

RPA Noord-Holland Noord logoBron: RPA NHN - Vanwege het enorme succes wordt de maritieme carrièrebeurs dit jaar opnieuw georganiseerd. Jongeren die een baan zoeken in de maritieme sector kunnen hier hun hart ophalen. Diverse bedrijven, onderwijsinstellingen, onderzoeksinstituten en overheden nemen hen mee naar de wereld van werken aan zee. 'Carrières aan Zee' is een initiatief van Maritime Campus Netherlands en vindt plaats op 26 maart 2015 in het Willemsoordcomplex in Den Helder en wordt officieel geopend door Voorzitter van de KVNR (Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders), Tineke Netelenbos.

De maritieme sector biedt prachtige carrièrekansen en een hoge baanzekerheid.

Desondanks is de sector bij veel jongeren die een studierichting moeten kiezen, nog onbekend. Met 'Carrières aan Zee' krijgen jongeren en hun ouders en andere belangstellenden de unieke kans om kennis te maken met leren en werken in de maritieme sector. Offshore, energie en maritieme techniek staan hierbij centraal. Naast informatie over de verschillende opleidingen en carrièremogelijkheden, staat de beurs bol van doe-activiteiten en spectaculaire demonstraties van reders, oliemaatschappijen, scheepswerven en de Koninklijke Marine.

Daarnaast geven gastprekers presentaties over werken aan zee.

Commandeur Huub Hulsker van de Koninklijke Marine vertelt over het dynamische en uitdagende leven van een marinemedewerker.

Een afgevaardigde van Allseas komt spreken over het grootsteschip ter wereld: de Pioneer Spirit.

Hoewel het voorlichtingsevenement primair is bedoeld voor jongeren uit groep 8 van het basisonderwijs en leerlingen uit het voortgezet- en beroepsonderwijs, wordt dit jaar extra aandacht besteed aan HBO/WO-studenten en werkzoekenden.

Speciaal voor deze laatste twee groepen is een vacatureplein ingericht.

'Carrières aan Zee' vindt plaats op donderdag 26 maart 2015 van 10.30 tot 18.00 uur in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. De organisatie is in handen van Maritime Campus Netherlands (MCN).

Meer informatie

www.carrieresaanzee.nl en www.facebook.com/carrieresaanzee

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl